search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:03
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ – «Η κατάσταση στη Γάζα δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα» (video)

27.05.2024 09:07
kasselakis_new

Την επίσκεψή του στα παλαιστινιακά ολοκληρώνει σήμερα, Δευτέρα (27/5), ο Στέφανος Κασσελάκης.

Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄.

Υποδεχόμενος τον Στέφανο Κασσελάκη ο Πατριάρχης δήλωσε ότι η Ιερουσαλήμ είναι σημείο συνάντησης των τριών μεγάλων θρησκειών και ότι υπάρχει χώρος για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στις περιοχές διακονίας Του.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην τραγωδία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ δήλωσε πως η παρούσα κατάσταση δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα και ο Δυτικός Κόσμος και η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένουν απαθείς.

«Είναι μεγάλη τιμή», ανέφερε, να «βρισκόμαστε μαζί σας και να στηρίζουμε το Πατριαρχείο ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Χθες (26/5), ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Άιντα κοντά στη Βηθλεέμ.

Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους

Για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες ζωής που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας ενημέρωσε ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Muhannad Hadi τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συνάντηση που είχαν εχθές στα Ιεροσόλυμα.

Από πλευράς του, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε την πολύπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσας ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.​

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Οι δύο πεντάδες υποψηφίων που ξεχωρίζουν και η άνοδος της Λατινοπούλου

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ανακοινώνει το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης – Ποιοι υψηλοί προσκεκλημένοι αναμένονται στην Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Με σύνθημα «αξίζουμε περισσότερα» ξεκινά η καμπάνια του του Κινήματος – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:01