Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μετά το «σφυροκόπημα», το Ισραήλ ετοιμάζεται να ξεκινήσει χερσαία επιχείρησή του στο Λίβανο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί δημιούργησαν μία ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων σε πλάτος ως προστασία για τα βόρεια σύνορα.
Νωρίτερα, χθες, ο IDF δήλωνε πως είναι έτοιμος για τη χερσαία εισβολή και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι ισραηλινές δυνάμεις συγκεντρώνουν στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τον Λίβανο, προετοιμάζοντας, όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία, μια πιθανή εισβολή.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός σε νέο χτύπημα στο Λίβανο, σκότωσε 24 άτομα και τραυμάτισε άλλα 29, σε πλήγμα κοντά στη πόλη Σάιντα. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως «περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν στο πολύ ισχυρό πλήγμα που εξαπέλυσε προχθές, Παρασκευή, στο αρχηγείο της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της, τον Χασάν Νασράλα.
«Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες διαφόρων βαθμών, που ήταν παρόντες στο υπόγειο αρχηγείο της Βηρυτού κάτω από μη στρατιωτικά κτήρια και οι οποίοι διηύθυναν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του κράτους του Ισραήλ, εξοντώθηκαν επίσης», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις για ορισμένους από αυτούς.
Παράλληλα, ο IDF εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του λιμανιού και των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της Χοντάιντα, μιας πόλης στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι.
«Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης σήμερα, δεκάδες μαχητικά (…) επιτέθηκαν σε στόχους στρατιωτικής χρήσης του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούθι στις περιοχές Ρας Ίσα και Χοντάιντα, στην Υεμένη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού, λοχαγός Νταβίντ Άβραχαμ.
Διαβάστε επίσης:
Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε Ιρανούς αξιωματούχους και των Χούθι στο Ιράν
Χεζμπολάχ: Ο ξάδελφος του Νασράλα, Χασίμ Σαφιεντίν, νέος επικεφαλής της οργάνωσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.