search
ΚΥΡΙΑΚΗ 10.05.2026 16:59
MENU CLOSE

Ιταλία: Δεν επικυρώθηκε η παραμονή 7 μεταναστών που βρίσκονται στην Αλβανία

11.11.2024 19:41
KENTRA_KRATHSHS_ALBANIA
AP

Με νέα του ετυμηγορία, το δικαστήριο της Ρώμης δεν επικύρωσε την παραμονή επτά αιτούντων άσυλο, προερχόμενων από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο. Οι μετανάστες την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκαν στο ιταλικά κλειστά κέντρα της βόρειας Αλβανίας.

Οι αιτούντες άσυλο, κατά συνέπεια, θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να επιστρέψουν στην Ιταλία.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε ότι δεν θέλει να πάρει οριστική θέση επί του θέματος. Όπως αναφέρει αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πρέπει να κρίνει αν το νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης Μελόνι, που αφορά τις «ασφαλείς χώρες προέλευσης των μεταναστών», σέβεται την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης:

Γνώριζε ο Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου; Οι κάρτες SIM και η έρευνα στο γραφείο του πρωθυπουργού

Στα χνάρια της Γερμανίας η Ολλανδία: Έλεγχοι στα χερσαία σύνορά της από τις 9/12

Νέο πάρτι στη Wall Street, συνεχίζεται ο ενθουσιασμός για Τραμπ: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Dow Jones – Ράλι για Bitcoin, δολάριο και Tesla

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.05.2026 16:57