search
ΤΕΤΑΡΤΗ 06.05.2026 13:52
MENU CLOSE

Σε κοινοπραξία με επικεφαλής τον Όμιλο AKTOR το έργο για τις «έξυπνες» κάμερες της Αττικής

11.11.2024 12:51
aktor_perifereia_attikis_new

Ως επικεφαλής της κοινοπραξίας η οποία, ανέλαβε, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία της Περιφέρειας Αττικής, το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του ΚΟΚ», συμμετέχει ο AKTOR Όμιλος Εταιρειών. Τη σύμβαση υπέγραψε σήμερα για λογαριασμό του Ομίλου AKTOR, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Αναστάσιος Αρανίτης.

Πρόκειται για μία σημαντική σύμβαση, ύψους €17,8 εκατ. ευρώ, που φιλοδοξεί να φέρει «έξυπνες» κάμερες, νέας γενιάς στους δρόμους της Αττικής, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση 388 καμερών παρακολούθησης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, 330 γαλβανισμένων ιστών στήριξης, καθώς και του σχετικού Λογισμικού Διαχείρισης. Οι κάμερες θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένους κόμβους φωτεινής σηματοδότησης της Περιφέρειας Αττικής και θα έχουν τη δυνατότητα ανίχνευσης οχημάτων που κινούνται με ταχύτητα έως και 250 χλμ./ώρα, σύμφωνα και το κείμενο του διαγωνισμού. Οι κάμερες θα ενεργοποιούνται αυτόματα με την λειτουργία του ερυθρού σηματοδότη.

Κάθε συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει ταυτόχρονα τουλάχιστον 2 λωρίδες κυκλοφορίας και να καταγράφει την πινακίδα του οχήματος, φωτογραφίες και βίντεο της παράβασης. Στη συνέχεια, τα δεδομένα των παραβάσεων, που θα συλλέγονται από τις κάμερες, θα αποθηκεύονται και θα αποστέλλονται διαβαθμισμένα –μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας– σε κεντρικούς υπολογιστές οι οποίοι θα εγκατασταθούν για το σκοπό αυτό σε επιλεγμένα Τμήματα της Τροχαίας στην Περιφέρεια Αττικής για τις δικές τους ενέργειες.

Η χρηματοδότηση της σύμβασης θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος Βελτίωσης Οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος: Νέα επένδυση σε κέντρο συλλογής γάλακτος στην Ξάνθη

ΔΙΡΦΥΣ: Αύξηση 19% ο κύκλος εργασιών – Στα 1,1 εκατ. τα EBITDA

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Για πρώτη φορά στην αγορά της Γαλλίας φεστιβάλ ελληνικών προϊόντων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06.05.2026 13:52