search
ΠΕΜΠΤΗ 26.03.2026 10:04
MENU CLOSE

Η Κάτια Γέρου πρωταγωνιστεί στο εμβληματικό κείμενο του Hernán Rivera Letelier “Η Αφηγήτρια Ταινιών”

25.02.2025 14:09
ΠΡΟΒΕΣ 2 Γιώργος Βέργαδος – 0882

Στη σκηνή του ΒΙΟS από την 7η Μαρτίου, η Κάτια Γέρου αφηγείται τιςπεριπέτειες ενός κοριτσιού, που έχει το σπάνιο χάρισμα να λέει ή μάλλον να ζωντανεύει τις ιστορίες των ταινιών.

Χιλή… Δεκαετία του ’60…

Σε μια πόλη ορυχείων, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν χρήματα ούτε για να αγοράσουν εισιτήριο για το σινεμά, η «αφηγήτρια» προσφέρει μια φυγή στο όνειρο, τη στιγμή που η χώρα μεταμορφώνεται ριζικά και για πάντα.

Η Μάγια Πολιτάκη σκηνοθετεί μια γλυκόπικρη ιστορία, όπου παρελαύνουν η Μέριλιν Μονρόε, ο Χάμφρει Μπόγκαρτ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, με φόντο την έρημο.

«Σε όλους αρέσουν οι ιστορίες… Όλοι θέλουν να ξεφύγουν απ’ αυτό το πικρό τίποτα που είναι η έρημος».

Δυστυχώς όμως, το όνειρο είναι τόσο εφήμερο όσο και η διάρκεια μιας ταινίας…

Ένας ύμνος στην αιώνια δύναμη της αφήγησης.

Παραστάσεις:

7 Μαρτίου – 13 Απριλίου

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή

Ώρα έναρξης: 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: MORE.com

Χώρος: BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

Επικοινωνία:  210 3425335, 6932442991

Συντελεστές

Ερμηνεία:  Κάτια Γέρου

Μετάφραση: Λένα Φραγκοπούλου

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία:  Μάγια Πολιτάκη

Σκηνικά: Νίκος Πολίτης, Κατερίνα Σωτηρίου

Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Γιάννης Μακρίδης

Φωτισμοί:  Αλέξανδρος Σωτηρίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια οπτικού υλικού: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης

Στοιχεία παντομίμας: Johnny O

Φωτογραφίες: Γιώργος Βέργαδος

Τσέλο: Σταύρος Παργινός

Ευχαριστούμε θερμά τους:

Angelina Encinas, Μαριλένα Μόσχου, Νάνσυ Τρικαλίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 26.03.2026 10:04