search
ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 07:30
MENU CLOSE

Περίεργη ανακοίνωση φον ντερ Λάιεν: Θα χρησιμοποιήσουμε τις αποταμιεύσεις για να κάνουμε επενδύσεις

12.03.2025 08:17
von_der_leyen_commission

Για την πρόθεση της Κομισιόν να… αξιοποιήσει και τις καταθέσεις των Ευρωπαίων πολιτών, προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις στην ΕΕ, έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκαλώντας πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα και την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «η Ευρώπη έχει όλα όσα χρειάζεται για να πάρει την πρωτοκαθεδρία στην κούρσα της ανταγωνιστικότητας. Αυτόν τον μήνα, η Επιτροπή θα παρουσιάσει την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων της ΕΕ. Θα μετατρέψουμε τις ιδιωτικές αποταμιεύσεις σε αναγκαίες επενδύσεις. Και θα συνεργαστούμε με τους θεσμικούς μας εταίρους για να το ξεκινήσουμε».

Η συγκεκριμένη δήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι η Γερμανίδα πολιτικός μιλά για τις «ιδιωτικές αποταμιεύσεις», προφανώς εννοώντας τις καταθέσεις που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στις τράπεζες. Επίσης, δεν διευκρινίζει αν στο σχέδιο θα συμπεριληφθούν και αποθεματικά ταμείων που επίσης είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε την ανάρτηση, λέγοντας ότι «οι πολιτικοί δεν θα πρέπει ποτέ να είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή καταθέσεων σε επενδύσεις».

Όπως και νά’χει, πάντως, θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς εννοεί η φον ντερ Λάιεν γιατί το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Διαβάστε επίσης

Η εξαφάνιση του Υπουργείου και η οργή των αλιέων

ΠΑΣΟΚ: Πώς ο Ανδρουλάκης έδειξε «κίτρινη κάρτα» σε Μητσοτάκη για το άρθρο 16

Τι ισχύει για ΠΑΣΟΚ και Ευάγγελο Αποστολάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 07:30