search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 02:53
MENU CLOSE

Συνεργάτες γραφείου Αλέξη Κούγια: Γιατί αποσυρθήκαμε από τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Λιγνάδη

14.03.2025 18:44
koygias-aleksis-new

Διαψεύδουν οι συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόσυρση από πολύκροτες υποθέσεις, λόγω αδυναμίας τους να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους, μετά τον θάνατο του ποινικολόγου.

Σε επιστολή τους, εννέα συνεργάτες του Αλέξη Κούγια μιλούν για «ανακρίβειες» που εξαπολύονται εις βάρος τους αναφορικά με την επάρκειά τους ως επαγγελματίες.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το γραφείο αποσύρθηκε από την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Δημήτρη Λιγνάδη έπειτα από επιθυμία των παιδιών του εκλιπόντος και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται «με την επάρκειά μας».

«Έχουμε διαγράψει μία δυναμική και άκρως επιτυχημένη πορεία στη μάχιμη ποινική και αστική δικηγορία», επισημαίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «το γραφείο μας θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας, με γνώμονα τις αρχές που μας κληροδότησε ο Αλέξης Κούγιας προς διαρκή υποστήριξη των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και θα συνεχίσουν να το πράττουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια

«Σε απάντηση των όσων ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με την επάρκεια ημών των συνεργατών του Αλεξίου Κούγια επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

Το γραφείο μας στελεχώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους Δικηγόρους, πολλοί εκ των οποίων, πέραν της θητείας μας επί τουλάχιστον 10 ακόμη και 20 έτη στο πλευρό του Αλέξη Κούγια, έχουμε διαγράψει μία δυναμική και άκρως επιτυχημένη πορεία στη μάχιμη ποινική και αστική δικηγορία.

Τρανή απόδειξη των ανωτέρω συνιστά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των εντολέων του Αλέξη Κούγια μάς εμπιστεύεται απόλυτα και συνεχίζει, χωρίς κανέναν σκεπτικισμό ή άλλου είδους προβληματισμό, τη συνεργασία με το γραφείο μας.

Στο διάστημα των ελάχιστων ημερών μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας και εν τέλει τον θάνατο του Αλέξη Κούγια έχουμε παρασταθεί σε πλείστα ποινικά και πολιτικά Δικαστήρια στο πλευρό εντολέων μας, πολλοί από τους οποίους κατηγορήθηκαν για πολύ σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, ενώ οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες αποφάσεις, όχι μόνο δεν προκάλεσαν σκεπτικισμό, αλλά απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωση.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Στις 17.02.2025 δημοσιεύτηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία χορηγήθηκε συνεπιμέλεια στον πατέρα, με εναλλασσόμενη κατοικία (15 ημέρες σε έκαστο γονέα), απόφαση που δικαίωσε πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του εντολέως μας.
  • Στις 25.02.2025 ο ανήλικος εντολέας μας φερόμενος ως “ο εμπρηστής της Ν. Μάκρης”, αποφυλακίστηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του από το
  • Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών, μετά από προσωρινή κράτηση αρκετών μηνών.
  • Στις 25.02.2025 δημοσιεύτηκε απόφαση του Αρείου Πάγου (Πολιτικό Τμήμα), με την οποία αναιρέθηκε υπέρ του εντολέα μας και του αιτήματός του για απονέμηση συνεπιμέλειας απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε ανατεθεί η αποκλειστική επιμέλεια του ανήλικου τέκνου στην μητέρα.
  • Στις 25.02.2025 εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, κάνοντας πλήρως δεκτούς τους ισχυρισμούς των γονέων του επίσης ανηλίκου θύματος, τους οποίους εκπροσωπούσαμε και οι οποίοι παρίσταντο προς υποστήριξη της κατηγορίας.
  • Στις 27.02.2025 εκδόθηκε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο – εντολέα μας για κακουργηματική παιδική πορνογραφία, ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, τη στιγμή που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή καθείρξεως 8 ετών, χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.
  • Στις 05.03.2025 εκδόθηκε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών καθείρξεως αλλοδαπού κατηγορουμένου για το αδίκημα της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
  • Στις 10.03.2025 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών αθώωσε ομόφωνα εντολέα μας που κατηγορούνταν για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία.
  • Στις 12.03.2025, η εντολέας μας που κατηγορούνταν για συνέργεια στο κακούργημα του εμπρησμού, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και σε σωρεία άλλων εμπρησμών, απαλλάχθηκε από κάθε ποινή με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Δηλώνουμε δε ότι η παύση της συνεργασίας μας με την κα Πισπιρίγκου και τον κο Λιγνάδη ήταν απόφαση των Χρήστου και Μάιρας Κούγια, για προσωπικούς τους λόγους, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την επάρκειά μας να υποστηρίξουμε επιτυχώς αυτές τις υποθέσεις, όπως πράτταμε από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω βρισκόμαστε προ της δυσάρεστης διαπίστωσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια ακραίας δυσφήμισης του γραφείου μας και ημών των ανθρώπων που το στελεχώνουν.

Στις εκούσιες ή ακούσιες ανακρίβειες που εξαπολύονται εις βάρος μας, στέλνουμε ηχηρή απάντηση βοηθώντας σε καθημερινή βάση τα Δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις.

Το γραφείο μας θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας, με γνώμονα τις αρχές που μας κληροδότησε ο Αλέξης Κούγιας προς διαρκή υποστήριξη των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και θα συνεχίσουν να το πράττουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Αλέξη Κούγια, Χρίστος, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η αδελφή του δεν συμμερίζονται πολλές από τις απόψεις του πατέρα τους, καθώς είναι διαφορετικοί άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Καλογήρου: Πρώην αστυνομικός το τελευταίο άτομο που συνάντησε πριν εξαφανιστεί

Ψαχτήρια, μπερεκέτια και μπιχλιμπίδια, τα συνθηματικά των αρχαιοκάπηλων με το… TNT, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Θεσσαλονίκη: Εργάτης βρέθηκε μαχαιρωμένος στο λαιμό, σε αγροτική περιοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 02:43