Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ανάπαντεχη τροπή πήρε η υπόθεση του μικρού Εμίλ που είχε συγκλίνσει τη Γαλλία, καθώς συνελήφθησαν ο παππούς και η γιαγιά του.
Οι παππούδες του δύομισι ετών Εμίλ Σολέ συνελήφθησαν από τις γαλλικές αρχές με την κατηγορία της εκ προθέσεως ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τον Guardian.
Ο μικρός Εμίλ εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 2023 στο χωριουδάκι Λε Ο-Βερνέ, στις Γαλλικές Άλπεις, ενώ βρισκόταν για διακοπές στο εξοχικό των παππούδων του.
Τον είδαν για τελευταία φορά να περπατά μόνος του σε έναν δρόμο του χωριού.
Οι γονείς του δεν ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα.
Παρά τις έρευνες, το αγόρι δεν βρέθηκε για μήνες.
Μόλις εννέα μήνες αργότερα, ένας περιπατητής εντόπισε το κρανίο και τα δόντια του κοντά στο χωριό.
Η εισαγγελία είχε αφήσει τότε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: ατύχημα, ανθρωποκτονία από αμέλεια ή δολοφονία.
Στη συνέχεια, βρέθηκαν και άλλα οστά του παιδιού, καθώς και κομμάτια από τα ρούχα του.
Σήμερα η υπόθεση πήρε νέα διάσταση: ο παππούς του Εμίλ, Φιλίπ Βεντοβινί, και η σύζυγός του συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα της Εξ-αν-Προβάνς, Ζαν-Λυκ Μπλασόν.
Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο ακόμη μέλη της οικογένειας, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Αρχές είχαν επιστρέψει στην περιοχή για περαιτέρω έρευνες, κάτι που είχε αναζωπυρώσει τις υποψίες ότι κάτι νέο ερχόταν στο φως.
Ειδικά για τον παππού του παιδιού υπήρχαν στο παρελθόν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως είχε ερευνηθεί τη δεκαετία του 1990 για βία και σεξουαλική κακοποίηση σε ιδιωτικό σχολείο.
Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, αυτό θεωρούνταν απλώς μία από τις πολλές πιθανές εκδοχές.
Η δικηγόρος του ζευγαριού, Ιζαμπέλ Κολομπανί, δήλωσε ότι δεν είχε ακόμα ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η κηδεία του μικρού Εμίλ τελέστηκε τον Φεβρουάριο, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων. Ώρες μετά την τελετή, οι παππούδες του είχαν εκδώσει ανακοίνωση, λέγοντας πως «η περίοδος σιωπής πρέπει να δώσει τη θέση της στην περίοδο της αλήθειας», τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε απαντήσεις, πρέπει να μάθουμε».
Η αλήθεια όμως, αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, ίσως αποδειχθεί πιο σκοτεινή απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Διαβάστε επίσης
Ιμάμογλου μέσα από τη φυλακή: Όταν έρθουμε στην εξουσία δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε
ΗΠΑ και Ρωσία θα έχουν συνομιλίες με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών
Ευρωβαρόμετρο: Οι Ευρωπαίοι ζητούν κοινή προστασία σε άμυνα, ασφάλεια και οικονομία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.