search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:27
MENU CLOSE

Καρότα σφολιάτας για το πασχαλινό τραπέζι σας

20.04.2025 06:33
syntages-new

Λαχταριστά καρότα σφολιάτας με αφράτη γέμιση κρέμας τυριού, για να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους στο πασχαλινό σας τραπέζι ή τον μπουφέ.

Είτε για brunch, για μεσημεριανό γεύμα ή ακόμα και για βραδινό, το νόστιμο αυτό μεζεδάκι μπορεί να γίνει και με διαφορετικές γεμίσεις, όπως με ρώσικη σαλάτα ή σαλάτα βουδαπέστης, πέστο βασιλικού ή λιαστής ντομάτας και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας γάλα

70 γραμμάρια ζαμπόν, κομμένο σε κύβους

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

½ μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

450 γραμμάρια τυρί κρέμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Μικρά ματσάκια μαϊντανού ολόκληρα, για το στόλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Στη συνέχεια απλώστε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας και κόψτε την σε λωρίδες πλάτους 1 εκατοστού παράλληλα με τη μακριά πλευρά.
  3. Τυλίξτε τις λωρίδες ζύμης σε 6 ελαφρά λαδωμένα μεταλλικά κορνέ ή χωνάκια που θα φτιάξετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε δύο λωρίδες για το κάθε κορνέ και στη συνέχεια απλώστε τα στο προετοιμασμένο ταψί.
  4. Χτυπήστε μαζί τον κρόκο αυγού και το γάλα και αλείψτε το μίγμα σε όλη τη ζύμη. 5.Ψήστε τα καρότα σφολιάτας στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  5. Ετοιμάστε τη γέμιση. Αν επιθυμείτε σοτάρετε τους κύβους ζαμπόν με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν ή διαφορετικά μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ωμούς.
  6. Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και το θυμάρι και ανακατέψτε τα στο τυρί κρέμα μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε το μίγμα και προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους.
  7. Τέλος, ξεφορμάρετε προσεκτικά τις σφολιάτες σφολιάτας από τις θήκες και γεμίστε τις με το μίγμα κρέμας τυριού. Διακοσμήστε με ματσάκια μαϊντανού στο άνοιγμα των σφολιατένιων καρότων λίγο πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κουλουράκια, με τα αρώματα των πασχαλινών αναμνήσεων

Μοναστηριακή φασολάδα με πορτοκάλι

Μυρωδάτα «Λαζαράκια» της παράδοσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 06:26