Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξεκινά στην υπόθεση των Τεμπών, μετά και τη δημοσιοποίηση του νέου πορίσματος. Η ένταση πυροδοτείται αφενός από τα ίδια τα απότοκα της έρευνας Καρώνη, αφετέρου από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολίασε το πόρισμα του ΕΜΠ, τονίζοντας ότι «καταρρέει με κρότο το αφήγημα της συγκάλυψης». “Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντί να κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου, οφείλει να βγει και να απολογηθεί δημοσίως γιατί είναι βαρύτατα εκτεθειμένος, μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του πορίσματος του Πολυτεχνείου για την τραγωδία των Τεμπών” πρόσθεσε εξάλλου σε ανάρτησή του.
«Πλέον, προκύπτει πως η αντίδραση της αντιπολίτευσης τους προηγούμενους μήνες -που παραπλάνησε την κοινή γνώμη- δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθειά μας για να αποδοθεί πλήρως δικαιοσύνη, αλλά και ποιος ήταν ο στόχος της αντιπολίτευσης: να εργαλειοποιήσουν μια εθνική τραγωδία και για λόγους μικροκομματικούς και να δημιουργήσουν μια ρητορική μίσους στην κοινή γνώμη» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου.
«Τίθεται μείζον πολιτικό θέμα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν κάνει δύο προτάσεις μομφής στηριζόμενα σε θεωρίες συνωμοσίας που καταρρίπτονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Θεωρίες που δημιούργησαν ψευδείς εντυπώσεις, τις οποίες επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ». Την επισήμανση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM».
Στις αποστροφές του κυβερνητικού εκπροσώπου απαντά το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για γκεμπελική προπαγάνδα με ψέματα και λασπολογίες: «Λίγο έλειψε ο κ. Μαρινάκης και οι συν αυτώ να απαιτήσουν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που ως αξιωματική αντιπολίτευση τους ελέγχουμε μετά από την τραγική απώλεια 57 νέων ανθρώπων για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 και τη μη εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο, για τις κυβερνητικές παραλείψεις και αβελτηρίες ενώ γνώριζαν την ελλιπή ασφάλεια στο δίκτυο, για τη σπουδή να αλλοιωθεί ο τόπος της τραγωδίας χωρίς να πάρουν άδεια από τη δικαιοσύνη».
Το τέλος στην κυβερνητική χυδαιότητα θα μπει, όταν θα πάψει να είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία», σημειώνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το πόρισμα, αναφέροντας πως η «ΝΔ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού». “Κάθε πόρισμα ή έκθεση αξιολογείται συνολικά από τη Δικαιοσύνη, όμως η εργαλειοποίησή του όπως αυτή που επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση μόνο την αναζήτηση της Αλήθειας και την απόδοση Δικαιοσύνης δεν εξυπηρετεί. Είναι ήδη καταδικασμένη η ΝΔ για τα Τέμπη στη συνείδηση του ελληνικού λαού” αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους «κυβερνητικούς πανηγυρισμούς» με φόντο το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη στηλιτεύει το ΚΚΕ. «Συνιστά πρόκληση και φθηνό αντιπερισπασμό από τη μεριά της κυβέρνησης να “πανηγυρίζει” για το πόρισμα του ΕΜΠ, την ώρα που υπάρχουν εκθέσεις με διαφορετικά συμπεράσματα, την ώρα που η έρευνα σκοντάφτει διαρκώς στην αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και την απώλεια κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων και φυσικά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κύριο έγκλημα, δηλαδή τη σύγκρουση των δύο τρένων» επισημαίνει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του.
Όσα δημοσιεύονται σήμερα ως πορίσματα του καθηγητή Καρώνη, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα πειράματα που ο ίδιος έχει διεξαγάγει και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πραγματικά απορώ, που η κυβέρνηση νομίζει ότι η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται ότι οργιάζουν οι μεθοδεύσεις, οργιάζουν οι πιέσεις, οργιάζουν οι εκβιασμοί και οι μέθοδοι εξαγοράς. Ο κύριος Καρώνης νομίζω ότι θα πρέπει να δώσει αρκετές εξηγήσεις, διότι όσα σήμερα δημοσιεύονται ως πορίσματά του έρχονται σε ευθεία αντίφαση με τα πειράματα που έχει διεξαγάγει, με τις κατά καιρούς διαπιστώσεις γύρω από τα πειράματα που έχει διεξαγάγει και βέβαια με την επιστήμη», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ένας επιστήμονας χρειάστηκε 14 μήνες για να καταθέσει ένα πόρισμα που θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εδώ και έναν χρόνο, μου προξενεί αλγεινή εντύπωση η δημόσια πίεση για την αλλοίωση των στοιχείων και βέβαια θα ξέρουν εκείνοι οι οποίοι απεργάζονται την αλλοίωση στοιχείων γύρω από κακουργήματα, ότι αυτή η αλλοίωση στοιχείων στοιχειοθετεί αυτοτελές έγκλημα».
«Το σημερινό συντονισμένο μπαράζ δηλώσεων από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε πόρισμα του καθηγητή Καρώνη για τα αίτια της πυρόσφαιρας, αποτελεί άλλη μία ωμή κυβερνητική παρέμβαση σε εκκρεμούσα δικαστική υπόθεση», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
«Με τις τοποθετήσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη παρεμβαίνουν αντισυνταγματικά στο έργο της δικαιοσύνης, στην οποία κατά τα άλλα δήθεν ομνύουν», σημειώνει και εστιάζει στην παρέμβαση Φλωρίδη. «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να καλέσει την αντιπολίτευση να αφήσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος προκαταλαμβάνει την κρίση του, μιλώντας για «ψεύδη και κατηγορίες που κατέρρευσαν» πριν καν το Συμβούλιο προλάβει να συσταθεί και να συνεδριάσει για την υπόθεση Τριαντόπουλου. Αλλά ο κύριος Φλωρίδης προχωράει κι ένα βήμα παραπέρα: καλεί τη δικαστική εξουσία να «αποδώσει ευθύνες» σε όλους τους «δήθεν πραγματογνώμονες που τοποθετήθηκαν για την υπόθεση»».
Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση το Κίνημα Δημοκρατίας απορρίπτει τα συμπεράσματα που περιλαμβάνει το πόρισμα Καρώνη για την πυρόσφαιρα στα Τέμπη και αποδίδει στον καθηγητή του Πολυτεχνείου προσπάθεια συγκάλυψης. Εκτιμά δε ότι ουσιαστικά το πόρισμα αυτό λειτουργεί ως πολιτική ασπίδα και στερείται κοινής λογικής και επιστημοσύνης. «132 σελίδες χρειάστηκαν για να μην απαντηθούν τα βασικά. Και για να στηριχθούν κρίσιμα τεχνικά συμπεράσματα… σε ένα βίντεο» αναφέρει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη και τονίζει ότι «το Πόρισμα Καρώνη ντύνεται με επιστημονικό κύρος, αλλά γυμνώνεται μπροστά στην κοινή λογική.
“Το πόρισμα Καρώνη και όχι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έκοψε την καρωτίδα της Δικαιοσύνης. Ο κος Καρώνης, πραγματικά θα είχε βαρύτητα να κάνει πραγματογνωμοσύνη, βασισμένος σε βίντεο, τα οποία ήταν υπαρκτά” σημειώνει από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Διαβάστε επίσης:
Τέμπη: Ο Φλωρίδης «πετάει το μπαλάκι» στο Δικαστικό Συμβούλιο για ενδεχόμενη εξαίρεση Αδειλίνη
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.