Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν ανταποκριτή του CNN και το συνεργείο που κάλυπτε τις διαμαρτυρίες κατά των επιδρομών μετανάστευσης στο Λος Άντζελες, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον οι αρχές των ΗΠΑ στοχοποιούν δημοσιογράφους που προσπαθούν να καλύψουν τις διαδηλώσεις, αφότου δύο άλλοι δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από σφαίρες από καουτσούκ.
Το βίντεο της σύλληψης του συνεργείου του CNN που μεταδόθηκε από το δίκτυο τη Δευτέρα δείχνει τον ανταποκριτή Τζέισον Κάρολ και έναν συνάδελφό του να μιλάνε σε έναν αστυνομικό του Λος Άντζελες, ο οποίος τους εξηγεί ότι πρέπει να φύγουν. Ο αστυνομικός είπε ότι δεν συλλαμβάνονταν, δεδομένου ότι είναι μέλη του Τύπου, αλλά ότι οι αστυνομικοί πρέπει να τους απομακρύνουν από το σημείο. Προειδοποίησε ότι θα συλληφθούν αν επιστρέψουν.
Οι δημοσιογράφοι φαίνονται να βάζουν τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους πριν οι αστυνομικοί τους συνοδεύσουν μακριά.
Ο Κάρολ εξήγησε αργότερα ότι του ζητήθηκε να βάλει τα χέρια του πίσω από την πλάτη του. Είπε ότι οι αστυνομικοί δεν του τα έδεσαν, αλλά τον έπιασαν και από τα δύο χέρια καθώς τον συνόδευαν μακριά από την περιοχή. Η αστυνομία ζήτησε το όνομά του και άλλες βασικές πληροφορίες. Όταν ρώτησε αν τον συλλαμβάνουν, απάντησαν ότι όχι, αλλά ότι κρατείται.
Τα μέλη του Τύπου αναλαμβάνουν κάποια ρίσκα και αυτό ήταν χαμηλά σε αυτή την κλίμακα κινδύνων, είπε ο Κάρολ.
«Αλλά είναι κάτι που δεν περίμενα, απλώς επειδή ήμασταν εδώ όλη μέρα», είπε.
Η Εθνική Λέσχη Τύπου κάλεσε τον αρχηγό της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Τζιμ ΜακΝτόνελ, και τον σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Λούνα, να σταματήσουν να στοχοποιούν, να κρατούν ή να παρεμποδίζουν δημοσιογράφους και να εγγυηθούν ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν ρεπορτάζ με ασφάλεια για τις διαδηλώσεις. Τους κάλεσε επίσης να διερευνήσουν και να θεωρήσουν τους υπεύθυνους υπόλογους.
«Η αστυνομία δεν μπορεί να επιλέγει πότε εφαρμόζεται η Πρώτη Τροπολογία. Οι δημοσιογράφοι στο Λος Άντζελες δεν βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά — έγιναν στόχος», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Λέσχης Τύπου, Μάικ Μπάλσαμο.
Την Κυριακή, η Αυστραλή δημοσιογράφος Λόρεν Τομάσι πυροβολήθηκε στο πόδι από πλαστική σφαίρα ενώ έκανε ζωντανό ρεπορτάζ, με ένα μικρόφωνο στο χέρι, στο κέντρο του Λος Άντζελες. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά από ένα τεταμένο απόγευμα κατά το οποίο η ανταποκρίτρια του 9News και το συνεργείο της βρέθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.
Το βίντεο του συμβάντος δείχνει έναν αστυνομικό πίσω από την Τομάσι να σηκώνει ξαφνικά ένα πυροβόλο όπλο και να πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Η Τομάσι μορφάζει από τον πόνο και κρατάει σφιχτά το κάτω μέρος του ποδιού της καθώς αυτή και ο εικονολήπτης της απομακρύνονται γρήγορα από τη γραμμή των μαχών.
Μιλώντας αργότερα στο 9News, η Τομάσι επιβεβαίωσε ότι ήταν ασφαλής.
«Είμαι καλά, ο εικονολήπτης μου Τζίμι και εγώ είμαστε και οι δύο ασφαλείς. Αυτή είναι μόνο μία από τις δυσάρεστες πραγματικότητες της ρεπορτάζ για τέτοιου είδους περιστατικά», είπε.
Εν τω μεταξύ, μια Βρετανίδα φωτογράφος παρέμεινε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για παρόμοιο χτύπημα στον μηρό το Σάββατο στο Παραμάουντ, μια πόλη νότια του Λος Άντζελες.
Διαβάστε επίσης:
Η ευρωβουλευτής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ρίμα Χασάν κρατείται στο Ισραήλ για «παράνομη είσοδο»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.