Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σήμα για ακόμη πιο σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό εξέπεμψε από τη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης. Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου που τοποθετήθηκε στη θέση του Μάκη Βορίδη καθώς διαθέτει παρόμοιο προφίλ με τον προκάτοχό του που σηματοδοτώντας μια σαφή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί.
«Παύει να είναι η χώρα φάρος, όποιος έρχεται και δεν δικαιούται προστασία να γνωρίζει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος, δεν είναι ξενοδοχείο το υπουργείο», είπε και αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβη άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του: «Ζήτησα το ακριβές κόστος κάθε μετανάστη στις δομές και επαναπροσέγγιση σε παροχές και επιδόματα στις δομές», είπε για να προσθέσει: «Να σεβόμαστε τα χρήματα των Ευρωπαίων και Ελλήνων φορολογουμένων, κάποιοι εξ αυτών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, που πληρώνουν ξενοδοχειακή υπηρεσία σε μετανάστες». Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε εξονυχιστικό έλεγχο στα κονδύλια που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ –«σεντς προς σεντς», είπε, σχολιάζοντας πως ο ανθρωπισμός δεν είναι πάντα αλτρουιστικός, αντιθέτως κάποιοι τον έχουν κάνει επάγγελμα.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Νάσου Ηλιόπουλου από τη Νέα Αριστερά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως επανεξετάζεται το 52% των αιτήσεων που δίνονται, δίνοντας εντολή για πιο αυστηρή χορήγηση ασύλου. «Θέλουμε να έχουμε πιο σκληρό πλαίσιο επιστροφών», είπε, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι μαζί με την υφυπουργό Σέβη Βολουδάκη ετοιμάζουν υπουργική απόφαση για το πλαίσιο ελέγχου ανηλικότητας. «Όποιος αρνείται εξετάσεις θα λογίζεται ενήλικος», ανέφερε.
Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα αύξησης των πτήσεων για επιστροφές, αν και –όπως είπε- μπορούν και με υπάρχον καθεστώς να υπάρξουν περισσότερες επιστροφές, ενώ θα αυξηθεί το καθεστώς των διοικητικών κρατήσεων. «Όποιος μπαίνει σε θα βρίσκεται σε καθεστώς κάνω ό,τι θέλω», σχολίασε και χαρακτήρισε εμβληματικό το νομοσχέδιο που έχει προετοιμάσει ο προκάτοχός του Μάκης Βορίδης. Σε ότι αφορά στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, αυτό προβλέπει είτε επιστροφή είτε φυλακή σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα. «Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη χώρα από την παράνομη μετανάστευση», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.