ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 16:50
MENU CLOSE

Αύξηση 7,3% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης με έντονη διεθνή ζήτηση και ρεκόρ Ιουλίου

14.08.2025 08:50

Σημαντική άνοδο καταγράφει η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Fraport. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, μέσω του αεροδρομίου διακινήθηκαν 4,36 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή αναβάθμιση του ρόλου της πόλης ως αεροπορικού κόμβου.

Ιδιαίτερα στις διεθνείς αφίξεις και αναχωρήσεις, ο φετινός Ιούλιος έκλεισε με 639.752 επιβάτες, αύξηση 10,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι εσωτερικοί ταξιδιώτες ανήλθαν σε 242.904 (+0,7%). Σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν και τους προηγούμενους μήνες, με μικρές μόνο διακυμάνσεις, όπως η οριακή μείωση του Μαΐου στις πτήσεις εσωτερικού (-0,9%).

Συνολικά, οι πτήσεις τον Ιούλιο έφτασαν τις 7.129, αυξημένες κατά 10,1% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στο επτάμηνο καταγράφηκαν 33.982 πτήσεις (+6%). Στην κορυφή των εθνικοτήτων που χρησιμοποιούν το «Μακεδονία» βρίσκονται οι Έλληνες, Γερμανοί, Βρετανοί, Κύπριοι και Ιταλοί, επιβεβαιώνοντας τον συνδυασμό τουριστικής και επιχειρηματικής κινητικότητας που στηρίζει την ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Theon International: Σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και άμυνας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη

Εθνική Ασφαλιστική: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς

Cosmote Payments: Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών το 2024, παρά τις αυξημένες ζημίες

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.10.2025 16:49
Exit mobile version