search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 12:08
MENU CLOSE

Επανήλθαν οι ομαδικές «γαλάζιες» ερωτήσεις – Χτύπημα για «τις αδικίες στις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ»

16.09.2025 18:10
vouleytes nd 55-new

Πριν στεγνώσει το μελάνι των εξαγγελιών στη ΔΕΘ και λίγες ημέρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ επανήλθαν οι γαλάζιες ομαδικές ερωτήσεις. Η νέα παρέμβαση στοχεύει ευθέως την υπουργό Εργασίας.

Αν και η διατύπωση είναι προσεχτική, οι οκτώ βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους ζητούν την «αποκατάσταση των αδικιών για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ, τονίζοντας ότι «δημιουργούνται σοβαρές ανισότητες και αδικίες σε αυτούς τους συνταξιούχους που οι περισσότεροι είναι ευάλωτοι», καθώς κι ότι «αυτός ο διαχωρισμός δημιουργεί την αίσθηση πολιτών δύο ταχυτήτων, η οποία αντιβαίνει στις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας». Κάποιοι εκ των βουλευτών που υπογράφουν την ερώτηση, έχουν «ξαναχτυπήσει» στο παρελθόν, καθώς έχουν συνυπογράψει ομαδικές γαλάζιες ερωτήσεις.

Οι κ.κ. Γιώργος Καρασμάνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Καββαδάς, Γιώργος Κοτρωνιάς, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Φίλιππος Φόρτωμας και Ευρυπίδης Στυλιανίδης ζητούν απαντήσεις από τη Νίκη Κεραμέως στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πόσοι είναι οι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας του πρώην ΟΓΑ για θανάτους που επήλθαν πριν από την 13/5/2016;
  • Ποιο θα ήταν το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος αν αυτές οι περιπτώσεις ενταχθούν στις διατάξεις ν.4387/2016;»
  • Προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση της αδικίας και την εξίσωση των παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας.

Αναλυτικά η ερώτηση των 8 βουλευτών της ΝΔ

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ

Aντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την εμπλοκή Σεμερτζίδου

Πολιτική αλλαγή ζητούν 7 στους 10 Έλληνες – Πρώτοι σε δυσπιστία για τους πολιτικούς και το σύστημα ανάμεσα σε 25 χώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.11.2025 12:07