ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 16:16
MENU CLOSE

Κατάρ, Αίγυπτος και Τουρκία πιέζουν τη Χαμάς για τον αφοπλισμό της - Αρνείται να παραδώσει τα όπλα η οργάνωση

13.10.2025 09:54

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι το Κατάρ, η Αίγυπτος, η Τουρκία και άλλα αραβικά κράτη ασκούν πίεση στη Χαμάς στη Γάζα να παραδώσει τα όπλα για να υποστηρίξει περαιτέρω τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Η Χαμάς ωστόσο δεν έχει αποδεχτεί αυτόν τον όρο στο σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ. Ο αφοπλισμός της οργάνωσης θα είναι το βασικότερο ίσως σημείο που θα διαπραγματευτούν οι αντίπαλες πλευρές στον επόμενο γύρο συνομιλιών. Ο Νετανιάχου έχει απειλήσει ανοιχτά ότι θα χρησιμοποιηθεί βία αν δεν παραδώσουν τα όπλα, κάτι που σημαίνει ότι θα σπάσει την συμφωνία.

Η Χαμάς θέλει συγκεκριμένες εγγυήσεις για την επόμενη ημέρα στη Γάζα, ενώ και η ίδια είδε το αίτημά της για απελευθέρωση ηγετών της Παλαιστίνης να μείνουν ελεύθεροι, να απορρίπτεται.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Πλημμύρες σε περιοχές της Καταλονίας – «Συναγερμός» στην Ταραγόνα

ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους σε οχήματα στο Τέξας (Video)

Γάζα: Από ώρα σε ώρα αναμένεται η παράδοση των ζωντανών ομήρων στο Ισραήλ – Το πρωί της Δευτέρας φτάνει στο Ισραήλ ο Τραμπ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.10.2025 16:13
Exit mobile version