Χανιά: Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό στη γιορτή καστάνου - Απολογείται το Σάββατο ο 23χρονος
Με μια σφαίρα στην καρδιά έπεσε νεκρός ο 52χρονος άνδρας στο Έλος Χανίων, το απόγευμα της Κυριακής όταν ο 23χρονος δράστης τον πυροβόλησε τρεις φορές με 22άρι όπλο, μπροστά στα μάτια δεκάδων παρευρισκόμενων στη γιορτή κάστανου.
Μία κεντρικά στον θώρακα που διαπέρασε το μυοκάρδιο προκαλώντας άμεσο θάνατο, μία δεύτερη επίσης στον θώρακα, που προκάλεσε διαμπερές τραύμα χωρίς να πλήξει ζωτικά όργανα, και μία τρίτη στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Δεν έχει διευκρινιστεί ποια από τις βολές ήταν η χαριστική.
Ο 23χρονος, που παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές των Χανίων λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία, εμφανίζεται βαθιά μετανιωμένος και συντετριμμένος, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.
Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και στην απολογία του το Σάββατο στις 10 το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας.
Φόβοι για βεντέτα
Ο συνήγορός του, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «σε ένα κρητικό γλέντι περισσότεροι από τους μισούς έχουν πάνω τους όπλα», σημειώνοντας ότι στην Κρήτη εξακολουθούν να υπάρχουν παραδόσεις όπως η οπλοφορία, η βεντέτα και ο σασμός.
«Μπορεί να μην ακούγεται ωραίο για την Ελλάδα του 2025, αλλά είναι μια πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή υπό τον φόβο αντεκδίκησης.
Ο έτερος συνήγορος, Γιώργος Φραντζεσκάκης μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV, επεσήμανε ότι ο δράστης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς «ποτέ δεν περίμενε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο».
Χρόνιο μίσος μεταξύ των δύο οικογενειών, λέει η σύντροφος του θύματος
Από την πλευρά της, η σύντροφος του θύματος υποστήριξε ότι υπήρχε χρόνιο μίσος μεταξύ των δύο οικογενειών και συχνοί τσακωμοί.
Σε βάρος του 23χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία σε δημόσια συνάθροιση και οπλοχρησία.
Διαβάστε επίσης
Διάσωση 79 μεταναστών ανοιχτά της Γαύδου
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στις Σέρρες – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Θανατηφόρο τροχαίο στα Γλυκά Νερά – Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής (video)