Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το μανταρίνι αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φρούτα το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε είτε σκέτο είτε χρησιμοποιώντας το για γλυκές ή και αλμυρές παρασκευές.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Α και Β, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, ενώ διευκολύνουν την πέψη.
Καλό είναι λοιπόν, όταν τρώμε ένα μανταρίνι να μην πετάμε τη φλούδα, αλλά να φροντίζουμε να την αξιοποιούμε, ώστε να επωφεληθούμε από τις βιταμίνες της.
Με τις φλούδες από τα μανταρίνια, μπορείτε να δημιουργήσετε πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού, όπως και μαρμελάδα μανταρίνι!
Τα εσπεριδοειδή ταιριάζουν τέλεια με το τσάι, αναδεικνύοντας τη γεύση του. Το μανταρίνι στο τσάι, για παράδειγμα, θα το απογειώσει με το άρωμά του. Τοποθετήστε τις φλούδες στο φούρνο μέχρι να ξεραθούν. Όταν είναι έτοιμες, τις φυλάσσετε σε ένα αεροστεγές σκεύος.
Σε ένα γουδί τοποθετήστε τις φλούδες μανταρινού. Αφού προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, χτυπήστε τις μέχρι να θρυμματιστούν. Κατόπιν, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βάζο με περισσότερο λάδι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 6-7 ώρες. Έπειτα, το μεταφέρετε σε ένα καθαρό βάζο και το λάδι σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Διαβάστε επίσης:
Χημική ουσία που περιέχει η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.