Λάρισα: «Έσπασαν» τα ισόβια του γυναικοκτόνου στη Σωτηρίτσα λόγω «μειωμένου καταλογισμού» - Θα εκτίσει την ποινή του σε ψυχιατρείο φυλακών
«Έσπασαν» τα ισόβια για τον 57χρονο, που δολοφόνησε την σύζυγό του σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα Αγιάς τον Αύγουστο του 2021, μία γυναικοκτονία που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με το larissanet, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (για την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριού με το δικαστήριο να απορρίπτει τον ισχυρισμό για τέλεση της πράξης σε βρασμό ψυχικής ορμής.
Η αναγνώριση του μειωμένου καταλογισμού ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος στην αγόρευση του στάθηκε στην ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου κατά την τέλεση της πράξης. Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε αρχικά πως η αποδεικτική δυσκολία στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει να κάνει με τα πραγματικά περιστατικά αλλά με την ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου αναλύοντας στη συνέχεια τις προϋποθέσεις για την τέλεση της πράξης σε βρασμό ψυχικής ορμής και του καταλογισμού.
Ανέφερε πως το αίτιο που οδήγησε τον κατηγορούμενο στην συγκεκριμένη πράξη είναι βαθύτερο επισημαίνοντας τα έγγραφα των πραγματογνωμόνων ψυχιάτρων που τον εξέτασαν στη φυλακή και κατέγραψαν την ασταθή ψυχική του κατάσταση αλλά και την διάγνωση για την ασθένεια του και την φαρμακευτική αγωγή που ξεκίνησε να λαμβάνει μερικές μέρες πριν από το συμβάν.
«Μιλάμε όχι απλά για παθολογική ζήλια αλλά για ζηλοτυπική συμπεριφορά που κατέληξε σε ψύχωση» τόνισε ο εισαγγελέας προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος ήταν σε διαταραγμένη ψυχική κατάσταση όταν έγινε το έγκλημα και με μια ασθένεια που επηρέασε την κατάσταση. Επεσήμανε παρόλα αυτά ότι ο κατηγορούμενος προετοίμασε την πράξη καθώς είχε στο αμάξι του φυσίγγια και όπλο.
Υπενθυμίζεται πως η γυναικοκτονία είχε γίνει στις 3 Αυγούστου του 2021 στην οικογενειακή ταβέρνα, όπου εργαζόταν η γυναίκα.
Ο κατηγορούμενος την πυροβόλησε επτά φορές, ενώ είχε ηχογραφήσει στο κινητό του την τελευταία συνομιλία που είχε μαζί της αλλά και τους πυροβολισμούς.
Διαβάστε επίσης:
Χωριό στην Πέλλα ψάχνει παπά με… αγγελία – Του δίνουν δωρεάν σπίτι και ξύλα (video)
Ηλεία: Ο πρόεδρος του χωριού Ωλένη προσφέρει 1.000 ευρώ σε κάθε γυναίκα που θα μείνει εκεί