search
ΤΕΤΑΡΤΗ 28.01.2026 16:03
MENU CLOSE

Ζήλεψαν οι ακροδεξιοί του AfD και ονειρεύονται… ICE και στη Γερμανία

28.01.2026 14:16
afd

Τη δράση των τραμπούκων – δολοφόνων της αμερικανικής ICE ζήλεψε το ακροδεξιό AfD, που εισηγείται σύσταση αντίστοιχης μονάδας «Ασύλου, Έρευνας και Απελάσεων» και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η κοινοβουλευτική ομάδα της AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία) στο κρατιδιακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας προτείνει τη δημιουργία μονάδας «παρόμοιας με την ICE», η οποία θα ονομάζεται AFA, από τα αρχικά των γερμανικών λέξεων «Άσυλο», «Δίωξη» και «Απελάσεις».

Στόχος της μονάδας θα είναι η «σημαντική αύξηση του ποσοστού απελάσεων μέσω στοχευμένης εργασίας, ο περιορισμός της κατάχρησης του συστήματος ασύλου και η εγγύηση της δημόσιας ασφάλειας και της αποδοχής μακροπρόθεσμα του νόμου περί ασύλου».

Σύμφωνα επίσης με την taz, η AfD Βαυαρίας ζητά επίσης την απέλαση ακόμη και Γερμανών πολιτών καταδικασμένων για εγκλήματα ή ατόμων που θεωρούν ότι έχουν αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα με «δόλια» μέσα, ενώ σε κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η επικεφαλής Κάτριν Έμπνερ-Στάινερ ζήτησε απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας για τους αιτούντες άσυλο, προκειμένου, όπως είπε, να αυξηθεί η δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Η Amazon επιβεβαίωσε 16.000 απολύσεις μετά από email που στάλθηκε «κατά λάθος»

Η γυναίκα που απαθανάτισε την δολοφονία του Πρέτι στη Μινεάπολη, περιγράφει: «Τον σκότωσαν και έτρεχαν να κρυφτούν»

ICE: Πώς στρατολογούνται οι «δολοφόνοι» του Τραμπ – Μειωμένος χρόνος εκπαίδευσης και πολιτικοί στόχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28.01.2026 16:03