Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο Δημήτρης Μαραμής συνθέτει μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ», επιλέγοντας τις σημαντικότερες μουσικές στιγμές από τα τέσσερα μουσικοθεατρικά του έργα, Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι, Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος, μία παραγωγή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Μία πολυπληθής παραγωγή στην οποία συμμετέχουν η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Μαλιάρα, οι τραγουδιστές Σταύρος Σιόλας, Αργυρώ Καπαρού, Αγγελική Τουμπανάκη, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Δήμητρα Σελεμίδου, Νίκος Παπουτσής, Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Κύρτσος, Μέλα Γεροφώτη, Βιολέττα Γαλανού και οι λυρικοί μονωδοί Χάρης Ανδριανός, Μαρία Κόκκα, Άγγελος Χονδρογιάννης, Νίκος Ζιάζιαρης, Σταμάτης Πακάκης.
Σολίστ στο σαξόφωνο ο Διονύσιος Ρούσσος, κινησιολογία Φαίδρα Νταϊόγλου.
Συμμετέχουν οι χορωδίες Musica Χορωδία των Φίλων της Μουσικής σε διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη, Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού και χορωδίες από τη Στερεά Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Μαραμής με το ελληνικό μιούζικαλ Ερωτόκριτος το 2017, εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπογράφοντας μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ενώ το 2019 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσίασε την μουσικοθεατρική του τριλογία Στοιχειωμένοι (που περιελάμβανε Το Γιοφύρι της Άρτας, Το Τραγούδι Του Νεκρού Αδελφού και Το Στοιχειό της Χάρμαινας).

Το 2021-2023 ανέβασε στην Κρήτη τις όπερές του Καπετάν Μιχάλης και Ελευθέριος Βενιζέλος όπου η πρώτη περιόδευσε σε όλη την Κρήτη και η τελευταία έκανε πρεμιέρα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Ο Ερωτόκριτος βασίζεται σε ποίηση του Βιτσέντζου Κορνάρου, Οι Στοιχειωμένοι (Το Γιοφύρι της Άρτας και Του Νεκρού Αδελφού) στο Δημοτικό Τραγούδι, το Στοιχειό της Χάρμαινας, τα χορικά του Καπετάν Μιχάλη και ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε ποίηση Σωτήρη Τριβιζά, ενώ το λιμπρέτο του Καπετάν Μιχάλη βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.

Τραγουδιστές: Σταύρος Σιόλας, Αργυρώ Καπαρού, Αγγελική Τουμπανάκη, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Δήμητρα Σελεμίδου, Νίκος Παπουτσής, Ελένη Δημοπούλου, Νίκος Κύρτσος, Μέλα Γεροφώτη, Βιολέττα Γαλανού.
Λυρικοί Μονωδοί: Χάρης Ανδριανός, Μαρία Κόκκα, Άγγελος Χονδρογιάννης, Νίκος Ζιάζιαρης, Σταμάτης Πακάκης.
Σαξόφωνο σολίστ: Διονύσιος Ρούσσος
Διαβάστε επίσης:
Η θρυλική παράσταση Carmen των Antonio Gades και Carlos Saura έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αντώνης Καλογιάννης – «Η φωνή της ψυχής μας»: Μουσική βραδιά Μνήμης και Αγάπης στο Θέατρο Παλλάς
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.