search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 20:21
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Στα λευκά η Πάρνηθα την πρώτη μέρα της άνοιξης (Photos)

20.03.2026 18:17
parnitha-eksot

Η πρώτη ημέρα της άνοιξης ήρθε με μια εικόνα που ξένισε, καθώς η Πάρνηθα καλύφθηκε από χιόνι, θυμίζοντας περισσότερο χειμώνα, παρά την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου.

Η κακοκαιρία που επηρέασε την Αττική προκάλεσε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, μεταμορφώνοντας το φυσικό τοπίο.

Το βουνό «ντύθηκε» στα λευκά, με το χιόνι να σκεπάζει δρόμους, δέντρα και κορυφές. Το σκηνικό αυτό δημιουργεί μια σπάνια αντίθεση με την εποχή, επιβεβαιώνοντας ότι οι καιρικές συνθήκες μπορούν να παρουσιάσουν έντονες μεταβολές ακόμη και σε περιόδους που συνήθως χαρακτηρίζονται από πιο ήπιο κλίμα.

Το φαινόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και φωτογράφων, οι οποίοι έσπευσαν στην Πάρνηθα για να απαθανατίσουν το ιδιαίτερο αυτό θέαμα, όπου η άνοιξη συνυπάρχει με εικόνες βγαλμένες από τον βαθύ χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Εργατικό δυστύχημα στο Μέτσοβο: Εργάτης έπεσε από ύψος 50 μέτρων

Ξεκινά τη Δευτέρα 23 Μαρτίου η δίκη για τα Τέμπη με 36 κατηγορούμενους και πάνω από 350 μάρτυρες

Συνελήφθη ο Γιώργος Τσαγκαράκης μετά από έφοδο στην γκαλερί του: Τον «έκαψε» βίντεο με Ευαγγέλιο του 1700, βρέθηκαν και πλαστοί πίνακες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.03.2026 20:21