search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.07.2026 04:15
MENU CLOSE

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον Ιταλό, βρήκαν κηλίδες αίματος στα ρούχα του – «Τους βρήκα νεκρούς», λέει ο ίδιος

10.06.2026 14:43
aigio-spiti-dolofonia2

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ο 65χρονος Ιταλός που κρατείται από την αστυνομία, διώκεται πλέον και για διπλή ανθρωποκτονία στο Αίγιο, όπως αποκάλυψε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. , ο 65χρονος Ιταλός, συλληφθέντας για οπλοκατοχή, διώκεται πλέον και για τις δολοφονίες της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες, δεν φαίνεται να έχει μπει κανείς άλλος στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας δια διατάξει σύλληψη για την διπλή δολοφονία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών δεν έχει μπει ή βγει άλλο άτομο από το σπίτι, ενώ δεν προκύπτει διάρρηξη ή ληστεία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας, βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο ρούχο που έπλυνε ο Ιταλος, ενώ και από κάμερα που είχε ένας γείτονας, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο 65χρονος μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, εξιχνιάστηκε άμεσα διπλή ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε στον Λόγγο Αιγιαλείας και συνελήφθη σήμερα 10-06-2026, στο Αίγιο, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στις 09-06-2026, το μεσημέρι, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δύο σορών εντός οικίας, στον Λόγγο Αιγιαλείας και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 54χρονη ημεδαπή γυναίκα και για τον 26χρονο υιό της.

Από την αυτοψία που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Δυτικής Ελλάδας και του Ιατροδικαστή Πατρών, διαπιστώθηκε ότι τα θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο (μαχαίρι) έπειτα από πάλη, ενώ ο 26χρονος έφερε επιπλέον τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο.

Από την αστυνομική έρευνα, τη συνεκτίμηση των ευρημάτων στη σκηνή του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων προσφάτως πλυμένων ρούχων με κηλίδες αίματος και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από γειτονική οικία, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι και με όπλο ( εξ επαφής ) στον 26χρονο και με μαχαίρι στην 54χρονη.

Εντός της οικίας όπου εντοπίστηκαν οι δύο σωροί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

  • Ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας με λάμα μήκους -20- εκατοστών και
  • Ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, άγνωστης μάρκας, το οποίο έφερε εντός της θαλάμης του ένα πυροδοτημένο φυσίγγιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη Έδρα Αιγίου».

«Τους βρήκα νεκρούς»

Ο συλληφθείς, πάντως, συνεχίζεται να αρνείται ότι αυτός διέπραξε το διπλό ειδεχθές έγκλημα και δηλώνει ότι απλώς ανακάλυψε τα πτώματα της συντρόφου του και του γιου της.

«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας έφυγα από το υπνοδωμάτιο που κοιμόμουν με την 54χρονη και πήγα στο σαλόνι. Εκεί αποκοιμήθηκα. Ξύπνησα γύρω στις 7:30 το πρωί, ήπια έναν καφέ και πίστευα ότι κοιμόντουσαν. Γύρω στις 10:00 πήγα στο υπνοδωμάτιο μας γιατί είχαμε ένα ραντεβού με γιατρό στις 11:00, αλλά δεν ήταν εκεί. Πιο μετά τους αναζήτησα στο υπνοδωμάτιο του 26χρονου, κατάφερα να ανοίξω την πόρτα με δυσκολία και τους βρήκα νεκρούς. Δεν γνωρίζω ποιος τους σκότωσε, ούτε αντιλήφθηκα κάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε στους αστυνομικούς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι διωκτικές αρχές αναφέρουν ότι έχουν διαπιστώσει κενά στα όσα δηλώνει, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και στοιχεία που «δείχνουν» ότι ο 65χρονος είναι ο πιθανότερος δράστης της διπλής δολοφονίας.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Τρεις προσαγωγές για τον θάνατο του Αλέξανδρου Δασκαλάκη

Χανιά: Βυθίζεται το «Φολέγανδρος» του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνει καταδυτικό πάρκο

Ρόδος: Χειροπέδες ξανά στον οδηγό του τροχαίου με θύματα μητέρα και κόρη για παραβίαση περιοριστικών όρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.07.2026 01:18