Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΟλυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης διπλασίασαν τις νίκες τους στη Super League, με τους δύο πρώτους να φτάνουν δύσκολα στο 2Χ2, την ώρα που η ΑΕΚ άφηνε τους πρώτους βαθμούς της στη Λεωφόρο, δεχόμενη την ισοφάριση από την Κηφισιά στο 97′. Χωρίς βαθμό παρέμειναν Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, ενώ ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του επιτυχία.
Χάρη σε γκολ του Ζότα Σίλβα στο 31ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα, δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, κατάφερε όμως να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δύο δοκάρια, ωστόσο είδαν τον Μανώλη Σάλιακα, δημιουργό του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης, να αποχωρεί τραυματίας.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας είχε τις στιγμές του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει… σεφτέ στη βαθμολογία, με την ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου να παραμένει χωρίς πόντο μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, ενώ ο Αστέρας AKTOR υποδέχεται τον Ηρακλή στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.
Τους πρώτους βαθμούς της στο φετινό πρωτάθλημα άφησε η ΑΕΚ, η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Κηφισιά στη Λεωφόρο, δεχόμενη την ισοφάριση στο 97ο λεπτό. Η Ένωση έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και προβλημάτισε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο 63′ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Βάργκα.

Όλα έδειχναν ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα έφευγαν με το «διπλό», ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Κηφισιά έμεινε στις καθυστερήσεις με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αϊμά για χτύπημα στον Ζίνι. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και στο 97′, με δυνατό σουτ του Μπένι, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και πήραν τον βαθμό για τον οποίο πάλεψαν μέχρι το τέλος. Η Κηφισιά είχε μάλιστα και δύο δοκάρια στην αναμέτρηση, με τον Σαγάλ στο πρώτο ημίχρονο και τον Θεοδωρίδη στο δεύτερο.

Αφήνοντας πίσω του τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, διπλασιάζοντας τις νίκες του στη φετινή Super League.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με ένα υπέροχο γκολ του Κρίστοφερ Νούνιες, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πέλκα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε δύο φορές, στο 43′ και στο 64′, φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα και οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς στην ανατροπή.
Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν, πάντως, ο Τάχα Άλι, ο οποίος «οργίασε» στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Έτσι, το εντυπωσιακό γκολ του Νούνιες πήγε στράφι, με τον Ατρόμητο να παραμένει στους μηδέν βαθμούς μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Πέλκας πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης φορώντας φανέλα που έγραφε «Περαστικά Κωνσταντέλια».

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Super League πανηγύρισε και ο Άρης. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους Κρητικούς να μην καταφέρνουν σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μάνου Γκαρθία, που επέστρεψε στην Αλκμήνης, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 68′, με τον Κριστιάν Κουαμέ να δίνει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στον Άρη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν, μάλιστα, να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όμως ο Νίκος Χριστογεώργος απέκρουσε στο φινάλε το πέναλτι του Ούρος Ράτσιτς.
Ο Κέναν Κόντρο, στο ντεμπούτο του, μείωσε για τον ΟΦΗ στο 90’+5′, όμως το γκολ του δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την έκβαση της αναμέτρησης. Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Κόντη έμεινε στην επιτυχία της πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.
Πριν από τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Άρη, Γιώργου Γκαντίνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου σε ηλικία 82 ετών. Ο Γκαντίνας πραγματοποίησε συνολικά 129 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη από το 1966 έως το 1973, κατακτώντας με τους Θεσσαλονικείς το Κύπελλο Ελλάδας του 1970.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Σάββατο 29 Αυγούστου 2026
Βόλος–Ηρακλής 1-1
Παναιτωλικός–Καλαμάτα 2-0
Κυριακή 30 Αυγούστου 2026
Άρης–ΟΦΗ 2-1
Ατρόμητος–ΠΑΟΚ 1-2
Αστέρας Τρίπολης–Ολυμπιακός 0-1
Κηφισιά–ΑΕΚ 1-1
Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026
Λεβαδειακός–Παναθηναϊκός 19:30
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
Παναιτωλικός 6
ΠΑΟΚ 6
Άρης 6
Ολυμπιακός 6
ΑΕΚ 4
ΟΦΗ 3
Βόλος ΝΠΣ 1
ΠΟΤ Ηρακλής 1
Κηφισιά 1 -1αγ.
Παναθηναϊκός 0 -0αγ.
Ατρόμητος 0
Καλαμάτα 0
Αστέρας Τρίπολης 0
Λεβαδειακός 0 -1αγ.
Διαβάστε επίσης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.