search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 01:22
MENU CLOSE

Ιράν: Δύο ιρανικά πλοία χτυπήθηκαν στο Τζασκ και το Χαργκ – Απειλές για επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ

09.09.2026 00:20
iran usa ship

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση και σε δεύτερο ιρανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Τζασκ, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση IRIB.

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο Tasnim ανέφερε ότι ένα μικρό τάνκερ χτυπήθηκε από αμερικανικό πύραυλο κοντά στο νησί Χαργκ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς αφού το πλήρωμα το είχε εγκαταλείψει.

 Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν «πολλά» ιρανικά δεξαμενόπλοια που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, σε απάντηση για την απόπειρα πυραυλικής επίθεσης σε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση τη Δευτέρα εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων, χωρίς ωστόσο να τα πλήξει. Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως αυτήν την πληροφορία.

Προειδοποίηση της Τεχεράνης προς τις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Αλί Αμπντολαχί, απείλησε ότι η Τεχεράνη θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στην περιοχή, εφόσον ιρανικά δεξαμενόπλοια βρεθούν στο στόχαστρο.

«Ο αμερικανικός στρατός (…) κάλεσε να εκκενωθούν τα ιρανικά δεξαμενόπλοια με στόχο να τα πλήξει. Ανακοινώνω επομένως ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών δεξαμενόπλοιων θα προκαλέσει πλήγματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν εναντίον αμερικανικών βάσεων στην περιοχή», δήλωσε ο Ιρανός στρατηγός, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, τα ιρανικά πρακτορεία Mehr και Fars μετέδωσαν ότι ακούγονταν εκρήξεις τόσο στο νησί Χαργκ όσο και στο Τζασκ, στην περιοχή κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον θάνατο της 22χρονης Λουτσία Σίσιτς, Μις Αυστρίας 2024

11η Σεπτεμβρίου: Ο Μαμντάνι δημοσιεύει χιλιάδες έγγραφα για το πώς οι κάτοικοι της Νέα Υόρκης παραπλανήθηκαν για την ποιότητα του αέρα κοντά στο σημείο μηδέν

Η νίκη του AfD θολώνει την ατζέντα μεταρρυθμίσεων του Μερτς και φέρνει εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 01:21