Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕγκληματική ομάδα που φέρεται να εξαπάτησε χιλιάδες επενδυτές, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που υπολογίζεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών Αρχών της Κατερίνης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 17 άτομα σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και στρατιωτικοί, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 9 άτομα.
Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται πως προσέλκυαν πολίτες ώστε να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα με το «δέλεαρ» των υψηλών αποδόσεων. Λειτουργούσαν, δε, με χαρακτηριστικά «πυραμίδας», καθώς οι επενδυτές καλούνταν να προσελκύσουν με τη σειρά τους άλλα άτομα ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Κατά τις αστυνομικές έρευνες κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά και άλλα πειστήρια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στις ανακριτικές Αρχές.
Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε επίσης:
Έντονη βροχόπτωση στην Κάρπαθο: Κλειστός ο δρόμος Σπόα – Όλυμπος λόγω κατολισθήσεων
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.