search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:49
MENU CLOSE

«Ανταρσία» ΑΝΕΛ στο Σύμφωνο Συμβίωσης

16.12.2015 17:08
«Ανταρσία» ΑΝΕΛ στο Σύμφωνο Συμβίωσης - Media

Μια ακόμη ρωγμή στους αρμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκάλεσε η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσει επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ωστόσο, το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

 

Μια ακόμη ρωγμή στους αρμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκάλεσε η απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσει επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Ωστόσο, το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επίσης το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ποτάμι αρχικά είχε επιφυλαχθεί για τη στάση του, όμως την μετέβαλε μετά από την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο από τις επιτροπές, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε και θα διατυπώσει την θέση της στην Ολομέλεια.

Η «ανταρσία» των ΑΝΕΛ αναδεικνύει το ιδεολογικό χάσμα που τους χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ με την διαφοροποιήση τους πλέον να… «φωνάζει» ότι η εμπλοκή είναι σοβαρή καθώς με την αρνητική τους ψήφο σηματοδότησαν την πλήρη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο και όχι με επιμέρους – αλλά πολύ συγκεκριμένα άρθρα του νομοθετήματος.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, όπως θα θυμούνται οι επιμελείς αναγνώστες του «Π», σημειώναμε πως «την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι όσοι στοιχηματίζουν ότι τις προσεχείς ημέρες η μουρμούρα και η γκρίνια θα περισσεύει μεταξύ του κυβερνητικού ζευγαριού ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαιτίας του νομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Μένει να διαπιστωθεί στην πράξη κατά πόσο το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα επηρεάσει τις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων»…  

Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν είχαν καταψηφίσει στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια ενώ πριν από λίγο καιρό δεν είχαν δώσει θετική ψήφο στην ρύθμιση με την ελληνική μπύρα.

Οι αλλαγές του Παρασκευόπουλου

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα φέρει εγκαίρως τροποποίηση προκειμένου να διευκρινίζεται ρητά ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν αφορά την υιοθεσία και είναι θέμα που θα εξεταστεί προσεχώς. «Η διατύπωση θα το καθιστά σαφές. Θα διευκρινιστεί ότι αυτή την στιγμή δεν ορίζεται η υιοθεσία», δήλωσε ο υπουργός.  Παράλληλα, για τις άδειες των κρατουμένων για εκπαιδευτικούς λόγους ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι επανέρχονται οι διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται και η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή εκτός του εισαγγελέα. «Σε περίπτωση διαφωνίας πειθαρχικού συμβουλίου και ανακριτή θα αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο. Από την στιγμή λοιπόν που δεν θα αποφασίζει μόνο το πειθαρχικό συμβούλιο δεν εκτιμάται μόνο ο πειθαρχικός φάκελος αλλά και η δικογραφία», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06