search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:24
MENU CLOSE

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο Πακιστάν – Δεκάδες οι νεκροί

08.08.2016 05:38
Κρίση πάνω στην κρίση - Συντριπτικό πλήγμα για τον Λίβανο η φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Media
 
Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
 
«Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων [Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ] αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη δημοσιότητα ένα βίντεο», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν.
 
Πρόκειται για την ίδια ισλαμιστική οργάνωση που εξαπέλυσε την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, τον Μάρτιο, βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά, σε ένα πάρκο γεμάτο κόσμο.
 
Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 09:50 το πρωί, τοπική ώρα, καθώς μεταφερόταν στο νοσοκομείο το πτώμα του προέδρου τοπικού δικηγορικού συλλόγου. Ο δικηγόρος Μπιλάλ Κασί είχε πυροβοληθεί από αγνώστους καθώς πήγαινε στο γραφείο του. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται δικηγόροι και δημοσιογράφοι.
 
Ο Μπάλοχ είπε πως όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή νοσηλεία στους τραυματίες.Μονάδα εξουδετέρωσης βομβών ανέφερε πως την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών.
 
Ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και δεσμεύθηκε να ξεριζώσει τους μαχητές από τη χώρα.Ο αρχηγός του στρατού Ραχίλ Σαρίφ έφθασε στην Κουέτα για να πληροφορηθεί για την υγεία των τραυματιών.
 
Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων, οι πληροφορίες παραμένουν ασαφείς: ο Ρεχμάρ Μπάλοχ, υπουργός Υγείας του Μπαλουχιστάν, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας που άφησε 93 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της ίδιας επαρχίας, Σαρφαράχ Μπούγκτι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είχε αναφέρει από την πλευρά του νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50.
 
Αντιθέτως, τοπικά ΜΜΕ υπολογίζουν τον αριθμό των νεκρών στους 65 και των τραυματιών στους 150, μέχρι ώρας.
 
Εν τω μεταξύ, στα ΜΜΕ έχει κυκλοφορήσει βίντεο που υποτίθεται ότι αποτυπώνει τη στιγμή της έκρηξης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:23