search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:54
MENU CLOSE

Στρωματσάδα σε χλιδάτο ξενοδοχείο οι βαθύπλουτοι πρίγκιπες που συνελήφθησαν για διαφθορά (Photos)

07.11.2017 09:19
Στρωματσάδα σε χλιδάτο ξενοδοχείο οι βαθύπλουτοι πρίγκιπες που συνελήφθησαν για διαφθορά (Photos) - Media

 

Στο πάτωμα του γνωστού χλιδάτου ξενοδοχείου Ritz Carlton του Ριάντ, περιμένουν την τύχη τους 11 πρίγκιπες, υπουργοί και επιχειρηματίες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία.

Μεταξύ όσων φαίνονται στη φωτογραφία, φέρεται να είναι και ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας – πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ με περιουσία που ξεπερνά τα 18 δις δολάρια.

Αναλυτές κάνουν λόγω για εικόνες μεγάλης ταπείνωσης για τους συλληφθέντες, καθώς πολλοί από αυτούς ήταν από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας και η μεταχείριση τους, παρότι σίγουρα ανθρώπινη, πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα τους.

Η αρμόδια επιτροπή διεξάγει έρευνες για πολλές υποθέσεις, κάποιες από τις οποίες δεν είναι πρόσφατες. Μία αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το 2009 την Τζέντα.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Σ. Αραβίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους που προήλθαν από πράξεις διαφθοράς θα αποδοθούν στο κράτος.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου που χρησιμοποιείται ως προσωρινό κρατητήριο την περασμένη εβδομάδα φιλοξενούσε συνέδριο.

Παράλληλα, εκτός από τις συλλήψεις, απολύθηκαν αιφνιδιαστικά ο αρχηγός της πανίσχυρης Εθνοφρουράς, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και ο υπουργός Οικονομίας.

Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, 32 ετών, προσπαθεί να ενισχύσει τις εξουσίες του και να προωθήσει πρωτοφανείς οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στο υπερσυντηρητικό βασίλειο.

To ξενοδοχείο Ritz Carlton του Ριάντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04