search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:34
MENU CLOSE

Σε φορτισμένο κλίμα η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ – Συγκλονισμένος όλος ο πλανήτης (Photos|Video)

09.06.2020 17:37
TZOKEΡ: Το πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Μαρίνα Ζέας με το χρυσό δελτίο των 5,1 εκατ. ευρώ – Τι δηλώνει ο ιδιοκτήτης - Media

 

Η κηδεία του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Χιούστον, τη γενέτειρά του.

Ο Φλόιντ δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐου κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς πριν από δύο εβδομάδες, ένα περιστατικό που έχει προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο κατά της αντιμετώπισης των αστυνομικών προς τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες στη χώρα.

«Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι στην κοινωνία, ο Τζορτζ Φλόιντ δεν ήταν αναλώσιμος. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ» είπε στην ομιλία του ο Γερουσιαστής Αλ Γκριν.

Οι περισσότεροι ομιλητές είπαν πως ο άδικος θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ ένωσε όλο τον κόσμο στη μάχη κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε, καθώς άνοιξε την τελετή.

Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ο οποίος απευθύνθηκε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ: «Όλο αυτό δεν είναι απλά μια μεμονωμένη στιγμή των καιρών μας, είναι ένα κίνημα που επηρεάζει την εποχή μας».

Σύμφωνα με το CBSnews η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία Fountain of Praise, έγινε παρουσία περίπου 500 καλεσμένων, που προσκλήθηκαν από την οικογένεια Φλόιντ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών ηγετών και διασημοτήτων.

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τη ζέστη χθες τη Δευτέρα στο Χιούστον του Τέξας για να τιμήσουν τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς πριν από δύο εβδομάδες, ένα περιστατικό που έχει προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο κατά της αντιμετώπισης των αστυνομικών προς τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονότητες στη χώρα. Η ταφή του Φλόιντ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

Στο Χιούστον, την πόλη όπου μεγάλωσε ο Φλόιντ, αμερικανικές σημαίες κυμάτιζαν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία Κρήνη της Δοξολογίας. Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρό του. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, τα τελευταία λόγια του 46χρονου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στον δρόμο, ακινητοποιημένος κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία επί περισσότερες από έξι ώρες για να αποχαιρετίσουν τον Φλόιντ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετοί άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία λόγω θερμοπληξίας.

Πηγή: skai.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:34