search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 04:25
MENU CLOSE

Ερντογάν για Σύνοδο Κορυφής: Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις – Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια

09.12.2020 11:22
Γερμανικός «κόλαφος» για την «επιχείρηση γοητεία» του Ερντογάν: Δεν αλλάζει η Τουρκία - Media

 

Την εικόνα πως τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο τόσο η επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όσο και οι πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, συνεχίζει να βγάζει προς τα έξω ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο πριν από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αν η Ελλάδα είναι ειλικρινής, τότε η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο.

«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τέλος, σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις για τους S-400, είπε πως «δεν είναι ωραία» η ρητορική και οι ενέργειες των ΗΠΑ ως προς τις προμήθειες όπλων της Τουρκίας.

Σημείωσε πως θα μιλήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μόλις αυτός αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04