search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:05
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δέκα φωτογραφίες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη – Μέχρι τη θάλασσα το χιόνι (Photos)

14.02.2021 13:54
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δέκα φωτογραφίες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη – Μέχρι τη θάλασσα το χιόνι (Photos) - Media

 

Στα λευκά έχει «ντυθεί» η Θεσσαλονίκη, με το χιόνι να έχει φτάσει μέχρι την ακτή του Θερμαϊκού.

Το σφοδρό ψύχος που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» είχε ως αποτέλεσμα σφοδρή χιονόπτωση σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, της συμπρωτεύουσας μη εξαιρουμένης.

«Ταχεία κάθοδος» προς Αττική

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή, με χιόνια μεταξύ άλλων, στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 16:01