search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Διεθνής Αμνηστία: «Εγκλήματα πολέμου» από τα «τάγματα εθελοντών» του Κιέβου

08.09.2014 15:06
Διεθνής Αμνηστία: «Εγκλήματα πολέμου» από τα «τάγματα εθελοντών» του Κιέβου - Media

Για «βιαιοπραγίες και εγκλήματα πολέμου» κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τα «τάγματα εθελοντών» που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

 
Για «βιαιοπραγίες και εγκλήματα πολέμου» κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τα «τάγματα εθελοντών» που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 
Οι παραπάνω κατηγορίες απορρέουν από τα συμπεράσματα των ερευνητών της οργάνωσης, που έκαναν λόγο για έναν αυξανόμενο αριθμό βιαιοπραγιών στην περιοχή του Λουγκάνσκ, ένα προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών, τις οποίες διέπραξε το τάγμα εθελοντών «Αϊντάρ».

Το «Αϊντάρ» είναι ένα από τα τάγματα που συστήθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των αυτονομιστών και τα οποία έχουν λιγότερο ή περισσότερο ενσωματωθεί στις δομές της εθνικής ασφάλειας με στόχο να πολεμήσουν εναντίον των ανταρτών, υπενθυμίζει η Αμνηστία, η οποία κατηγορεί αυτούς τους εθελοντές για κλοπές και εκβιασμούς, για απαγωγές, για αυθαίρετες κρατήσεις, ή ακόμα και για ενδεχόμενες εκτελέσεις.

Η οργάνωση καλεί το Κίεβο να φροντίσει όλα τα τάγματα εθελοντών, περιλαμβανομένου του Αϊντάρ, να τεθούν υπό τον έλεγχο μιας αποτελεσματικής διοίκησης και να προσαγάγει τους υπεύθυνους για τη διάπραξη εγκλημάτων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στα τάγματα εθελοντών αποτελούνται ως επί το πλείστον από Ουκρανούς νεοναζί, οι οποίοι και αποτέλεσαν τη «δύναμη κρούσης» για την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς.
 
Κατά τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας οι επικεφαλής των αυτοανακηρυχθεισών Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η κεντρική διοίκηση του Κιέβου θα καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό της τα εν λόγω τάγματα εθελοντών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:35