search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07
MENU CLOSE

Τι να την κάνεις τη Χρυσή Αυγή, όταν έχεις τον Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας; 

14.02.2020 10:01
Τι να την κάνεις τη Χρυσή Αυγή, όταν έχεις τον Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας;  - Media

 

Με χρυσαυγίτικα ατόφια ρατσιστικά επιχειρήματα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαίωσε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα διατηρήσει ατόφια την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών. 

Ο νόμος Κατρούγκαλου, προέβλεπε ότι η εθνική σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε έτη. Ο νόμος Βρούτση όμως προβλέπει ότι για τους ξένους εργάτες και τους ομογενείς που βγαίνουν στη σύνταξη, το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών διαμονής τους στην Ελλάδα. Για να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι ολόκληρη εθνική σύνταξη, θα πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα για 40 έτη. 

Ο Γιάννης Βρούτσης απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί αυτή η διάταξη, καταφεύγοντας στον πιο καραμπινάτο ρατσισμό. Σύμφωνα με τη …συλλογιστική του Υπουργού η εθνική σύνταξη είναι το προνοιακό κομμάτι που χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό και όχι το ανταποδοτικό. « Το ΚΚΕ λέει στους Έλληνες πλήρωνε όποιον πρόσφυγα ήρθε στην Ελλάδα», είπε με στόμφο ο Γιάννης Βρούτσης. 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την χρυσαυγίτικη λογική του, ο Υπουργός είπε πως το ΚΚΕ λέει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες «ελάτε να απεργήσουμε για να πάρουμε τα λεφτά των Ελλήνων». Πάλι έτσι με στόμφο ο Υπουργός. 

Το επιχείρημα του υπουργού δεν στέκει! Από άποψη κοινής λογικής. Δηλαδή οι μετανάστες που είχαν δικαίωμα εργασίας με τη φορολογία και τα άλλα χαράτσια δεν έχουν χρηματοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό; 

Αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι; Αυτός που έχει 7, 17, 27 έτη διαμονής δεν φορολογείται; Τι διάκριση είναι αυτή; Ο Γιάννης Βρούτσης καταδικάζει τους ξένους εργαζόμενους  με «καρμπόν» επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05