09/08/2020 06:20:23

Σκληρή κριτική της «Καθημερινής» στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Τα στοιχεία δείχνουν βραχυκύκλωμα

Σκληρή κριτική της «Καθημερινής» στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Τα στοιχεία δείχνουν βραχυκύκλωμα - Media

 

«Βραχυκύκλωμα» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας «Καθημερινή» που αναφέρεται στο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των νησιών που καρκινοβατεί.

Σημειώνει ότι λόγω των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών δεν προχώρησε το πρόγραμμα δημιουργίας κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα και προειδοποιεί ότι οι σημερινές χαμηλές ροές στο Αιγαίο δεν διασφαλίζουν ότι τα θαλάσσια σύνορα θα μείνουν στεγανά στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Γράφει στο κύριο Άρθρο η Καθημερινή

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η περίφημη αποσυμφόρηση των νησιών δεν έχει προχωρήσει. Η κατάσταση φαίνεται να έχει σχεδόν παγώσει στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την κρίση στον Έβρο. 

Οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, παντού στην ηπειρωτική και στη νησιωτική επικράτεια εξακολουθούν να βραχυκυκλώνουν τη δημιουργία κέντρων υποδοχής. Όσο οι ροές παραμένουν μηδαμηνές το πρόβλημα δεν γίνεται αισθητό. Κανείς όμως δε μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θαλάσσια σύνορα θα μείνουν στεγανά το καλοκαίρι. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.