search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:08
MENU CLOSE

Ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

16.11.2012 07:13
Ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ - Media

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο το 1991, ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στο Τελ Αβίβ λόγω των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς κατά της ισραηλινής πρωτεύουσας.

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο το 1991, ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στο Τελ Αβίβ λόγω των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Χαμάς κατά της ισραηλινής πρωτεύουσας. Η μία ρουκέτα κατέπεσε στη θάλασσα κοντά στη Γιάφα και η άλλη έπληξε νότιο προάστιο της πόλης.
Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας με το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής να γίνεται ολοένα και πιο πιθανό. Συνεχείς είναι οι βομβαρδισμοί, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει στους 16, από τους οποίους πέντε βρέφη και παιδιά. Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε ένα διοικητικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, που χρησίμευε κυρίως για την ανανέωση διαβατηρίων, στη συνοικία Τελ αλ-Χάουα.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ προειδοποίησε με ακόμα ισχυρότερη αντίδραση, διαμηνύοντας ότι η Χαμάς «θα πληρώσει το ακριβές τίμημα» για τις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει το πράσινο φως για την ανάκληση έως και 30.000 εφέδρων.
Στη Λωρίδα της Γάζας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χισχάμ Καντίλ, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης για κατάπαυση του πυρός, αλλά και σε μια επίδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές της Χαμάς, όπως επισημαίνει το Reuters. Τρίωρη κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε πως θα κάνει το Ισραήλ λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου πρωθυπουργού.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:07