search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:31
MENU CLOSE

Αγρότης μετακίνησε τα σύνορα Βελγίου – Γαλλίας κατά 2 μέτρα για να περνάει καλύτερα το τρακτέρ του

07.05.2021 16:29
synora-new

Απίστευτο, ένας Βέλγος αγρότης μετακίνησε κατά 2 μέτρα τα σύνορα Βελγίου – Γαλλίας (σε βάρος της Γαλλίας) προκειμένου να περνάει πιο εύκολα το τρακτέρ του και σχεδόν άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης.


Όταν οριοθετήθηκαν τα σύνορα των 2 χωρών το 1819 είχε τοποθετηθεί από τότε σαν σημάδι διαχωρισμού μια πέτρα που ήταν και το σύνορο. Ο «θεούλης» αγρότης επειδή δεν μπορούσε να περάσει από την πέτρα με το τρακτέρ του την μετακίνησε για να μεγαλώσει το μονοπάτι.


Και δεν θα το είχε ανακαλύψει κανείς εάν ένας φυσιοδίφης που έκανε τον περίπατο του στο σημείο δεν το παρατηρούσε και δεν ενημέρωνε τις αρχές. Ο δήμαρχος του Βελγικού χωριού Εργκελίν, Νταβίντ Λαβό τόνισε: «Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Είμαι χαρούμενος γιατί η πόλη μου είναι μεγαλύτερη, αλλά ο δήμαρχος του Μπουσινιέ Σου Ροκ (το χωριό από την πλευρά της Γαλλίας που βρίσκεται στα σύνορα) νομίζω πως δεν συμφωνεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:30