search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:43
MENU CLOSE

Σήμερα οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο απαγόρευσης και ταξίδια – Όλες οι αλλαγές (Video)

12.05.2021 10:52
ploia_new

Μια ανάσα πριν το τέλος του πολύμηνου lockdown βρίσκεται η χώρα, καθώς σήμερα το απόγευμα παρουσιάζεται ο οδικός χάρτης της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, θα εξεταστούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και οι κανόνες της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Πώς θα ταξιδεύουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα

Το πρώτο αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που απαγορεύονται εδώ και μήνες, οι οποίες απελευθερώνονται με διαφορετικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση (όχι υποχρέωση) για self test ή μοριακό τεστ πριν το ταξίδι, ενώ δυνατή είναι και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Για τα νησιά τα πράγματα όμως αλλάζουν, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε για ακτοπλοϊκό ταξίδι προς κάποιο νησί, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά θα γίνονται και τα rapid και τα self test.

SMS για τις μετακινήσεις

Τέλος, αναφορικά με τα SMS στο 13033 και στο 13032, όλα δείχνουν ότι πάνε προς κατάργηση. Ειδικά αυτά για τα ψώνια. Άλλωστε και για τα δύο, θα ήταν κάπως οξύμωρο να είναι υποχρεωτικά για τους πολίτες και όχι για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα.

Η εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων, θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Εστίαση χωρίς μουσική και τον Μάιο – Στο τραπέζι το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Χωρίς μουσική αναμένεται να λειτουργήσει η εστίαση στο υπόλοιπο του μήνα, ενώ το Μαξίμου αναμένεται να εισηγηθεί στην Επιτροπή των Ειδικών την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις 24 Μαΐου και υπό αυστηρά μέτρα.

Τι θα γίνει με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο θέμα του πράσινου πιστοποιητικού σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο “η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τεστ προσομοίωσης με χώρες όπως η Σουηδία, την άλλη εβδομάδα θα κάνει με τη Γερμανία για την πιλοτική εφαρμογή του green pass κι από 1η Ιουνίου τίθεται σε παραγωγική λειτουργία”. Μάλιστα, συμπλήρωσε, η χώρα μας είναι στο πρώτο γκρουπ των χωρών, που έχουν οριστικοποιήσει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, το “κρίσιμο στοίχημα” είναι από τα μέσα Μαΐου ως τα τέλη Ιουνίου, τότε δηλαδή που “η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει, και θα το αποδείξει, ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός. Είμαστε έτοιμοι”, διαβεβαίωσε εξάλλου, “να εφαρμόσουμε σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης σε όλη τη χώρα ώστε να δίνουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι οι πολίτες άλλων χωρών θα επισκέπτονται την Ελλάδα και θα επιστρέφουν στις χώρες τους ασφαλείς και υγιείς”.

Οι Ειδήσεις σήμερα

Σκέρτσος: Πανέτοιμη η Ελλάδα για το πράσινο πιστοποιητικό

Οι επόμενοι δύσκολοι μήνες για την κυβέρνηση

Πέτσας: Είμαστε κοντά στο τέλος των SMS

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42