search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Παραλήρημα Ακάρ: Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να καταστρέψουν το καλοπροαίρετο έργο του ευγενούς έθνους μας

20.05.2021 17:22
flags-greece-turkey-new-01
© Eurokinissi

Στις εξελίξεις στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar μιλώντας με δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την TRT Haber, ισχυρίστηκε πως «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων μας με διάλογο με τους Έλληνες γείτονές μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας. Καθώς οι ‘διαβουλεύσεις’ και οι συνομιλίες περί αποφυγής συγκρούσεων ξεκινούν και συνεχίζονται, θα έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες ομολόγους μας την επόμενη εβδομάδα, αν και εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ο κ. Ακάρ τόνισε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πως η Τουρκία αναμένει να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα η τέταρτη συνάντηση. «Δεν είναι πραγματικά προκλητικό το ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί εμφανίστηκαν στις 19 Μαΐου με δηλώσεις, οι οποίες ήταν αβάσιμες, απρεπείς, και δεν ανταποκρίνονταν στα ιστορικά γεγονότα, και οι οποίοι διαβάζουν την ιστορία προς τα πίσω; Αυτές είναι καθόλα προκλήσεις. Κάνουν τα πάντα, για να καταστρέψουν το καλοπροαίρετο έργο μας», είπε.

Τονίζοντας ότι η τουρκική ιστορία είναι πολύ ξεκάθαρη, ο Ακάρ σημείωσε πως «χθες, όπως και σήμερα, οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με σεβασμό και συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο. Εκτός αυτού, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ποια ήταν η ελληνική θηριωδία, ειδικά μεταξύ του 1919 και του 1921. Ωστόσο, το να κατηγορούν την Τουρκία, το ευγενές έθνος μας, απερίσκεπτα, ανεύθυνα και σε μια στιγμή όπου ξεκίνησαν αυτές οι διαπραγματεύσεις, αποτελεί πραγματικά προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναβληθούν οι αμοιβαίες πολιτικές υποσχέσεις, να τις καταστρέψουν».

Eιδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Σχίνο: Μάχη με φλόγες και ανέμους – Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί – Διπλό μήνυμα από το 112 (video)

Λωρίδα της Γάζας: «Όχι» Μπάιντεν στο σχέδιο απόφασης της Γαλλίας – Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ (Videos)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι επτά εμπλεκόμενοι στον θάνατό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:05