search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:54
MENU CLOSE

Τουρκία: Εισαγγελέας στέλνει στη φυλακή τον Ιμάμογλου για… εξύβριση αξιωματούχων της κυβέρνησης

28.05.2021 19:25
imamoglu_new

Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ισχυρός αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε δηλώσεις, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Την ποινή φυλάκισης των 4 ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, διότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο με μονάχα 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 περισσότερες ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.

Ειδήσεις σήμερα

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος μαφιόζου που κατηγορεί τον Ερντογαν για εγκλήματα

Γιατί έρχεται ο Τσαβούσογλου

Ο Ερντογάν «προπονείται» για τη συνάντηση με τον Μπάιντεν: Τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς επιχειρηματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:54