search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:14
MENU CLOSE

Νέα «έκρηξη» στις καταθέσεις τον Απρίλιο- 2η παγκοσμίως η Ελλάδα μετά τις ΗΠΑ

31.05.2021 16:00
Στα 153,9 δις ευρώ «σκαρφάλωσαν» οι καταθέσεις στο τέλος Νοεμβρίου - Media

Νέα εκτίναξη των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες σημειώθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησής τους έφθασε το 14,7% από 13,8% τον Μάρτιο.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 26 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 14 δισ. ευρώ προέρχονται από τα νοικοκυριά και τα υπόλοιπα 12 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι η Ελλάδα είχε πέρυσι τις δεύτερες, μετά τις ΗΠΑ, υψηλότερες αυξήσεις των καταθέσεων  – σε σχέση με το επίπεδο που θα διαμορφώνονταν αυτές με βάση τη μέση ετήσια αύξηση της τελευταίας 5ετίας – που έφθασαν το 7% του ΑΕΠ. Θεωρεί, μάλιστα, ο ΟΟΣΑ ότι μέρος αυτών των αυξημένων καταθέσεων θα στηρίξει την αύξηση της κατανάλωσης φέτος και το 2022.

Ειδήσεις σήμερα

Χρέη: Ρύθμιση έως και 420 δόσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς θα υποβάλετε αίτηση

Εφορία: Πώς θα δηλωθούν τα αναδρομικά μισθών και συντάξεων

Marks & Spencer: Γιατί «σκοτώνει» τα αποθέματά της – Ξεστοκάρισμα με τρελές εκπτώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:14