search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:23
MENU CLOSE

«Ραντεβού» στα θερινά σινεμά με μάσκες και αποστάσεις – Οι καλύτερες ταινίες για τον Ιούνιο (Videos)

06.06.2021 07:00
therino-sinema-new

Μετά από τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, τα θερινά σινεμά επέστρεψαν δυναμικά, έτοιμα να μας χαρίσουν στιγμές ονειρικές κάτω από αστέρια.

Από την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 που ήταν και η πρεμιέρα, οι σινεφίλ έσπευσαν για την καθιερωμένη καλοκαιρινή τους απόλαυση με τους περισσότερους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις να κάνουν sold out σε εισιτήρια.

Όπως όλα δείχνουν ο κόσμος «διψούσε» να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ταινίες με ποπ κορν και μυρωδιές από γιασεμί, τη στιγμή που οι streaming πλατφόρμες και η τηλεόραση μάλλον αδυνατούσαν να καλύψουν το κενό όλους αυτούς τους μήνες των lockdown.

Τα θερινά σινεμά, λοιπόν, σήκωσαν αυλαία, άναψαν προβολείς και μας υποδέχονται με δυνατούς τίτλους και οσκαρικές ταινίες.

Τι να δείτε τον Ιούνιο

«Τα Μήλα» (Apples)

Έπειτα από μια αναπάντεχη επιδημία, ο Άρης που είναι και ο ήρωας της ταινίας, ξυπνά με αμνησία σε έναν αναλογικό κόσμο χωρίς διαδίκτυο και κινητά. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αποκατάστασης καλείται να καταγράψει σε μία παλιά Polaroid τις νέες εμπειρίες του μέχρι να καταφέρει να συνθέσει μία νέα μνήμη…

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή με νέες αναμνήσεις συναντά την Άννα η οποία βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Στην ουσία, η ταινία κάνει μια λεπτή σάτιρα στην τεχνολογία. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Νίκου ο οποίος υπογράφει το σενάριο με τον Σταύρο Ράπτη.

Πρωταγωνιστούν οι: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου και Αργύρης Μπακιρτζής.

Πρόκειται, μάλιστα, για την ταινία την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε, προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ 2021.

«Ανάμεσά μας»

Ο 13χρονος Αχμέντ δε μοιάζει σε τίποτα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Ζώντας σε μια μικρή βελγική πόλη, στρέφεται ξαφνικά προς τη θρησκεία και τη φανατισμένη ιδεολογία του ιμάμη του. Η νέα του ζωή τον κάνει να απομακρυνθεί τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του, όσο και από τους φίλους του.

Βρίσκει απαράδεκτο τo γεγονός ότι η μητέρα του πίνει κρασί, δεν εγκρίνει τα ρούχα με τα οποία ντύνεται η αδερφή του, ενώ δεν καταδέχεται να σφίξει το χέρι της μαθηματικού του από τη στιγμή που και εκείνη δεν είναι «αγνή».

Περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε θρησκευτικές τελετές, κάνοντας προσευχές, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο του παρακολουθεί ταινίες που σχετίζονται με τη τζιχάντ. Όταν ο ιμάμης του, Γιουσούφ, κατηγορεί την Ινές για αποστασία, ο Αχμέντ στρέφεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της βίας.

Η ταινία που το 2019 απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Καννών, περιγράφει μία δύσκολη ιστορία ενηλικίωσης σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος και φανατισμό.

Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν

Πρωταγωνιστούν: Ιντίρ Μπεν Αντί, Βικτοριά Μπλουκ, Ολιβιέ Μπονό, Κλερ Μποντσόν, Μιριέμ Ακεντιού, Οτμάν Μουμέν

«Κρουέλα» (Cruella)

Ζώντας στο Λονδίνο το 1970 την περίοδο της επανάστασης της Punk Rock, η Estrella, μια νεαρή και ταλαντούχα κοπέλα βάζει στόχο να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να γίνει διάσημη.

Όταν η αισθητική της για τη μόδα τραβά το βλέμμα της εκκεντρικής και υπεροπτικής Βαρόνης von Helman, μίας γυναίκας-θρύλου της μόδας, η Estrella αλλάζει πορεία στη ζωή, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο την κακία και την εκδίκηση.

Τη θρυλική Cruella DeVil ενσαρκώνει η βραβευμένη με Όσκαρ Emma Thompson

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι

Ηθοποιοί: Έμα Στόουν, Έμα Τόμπσον, Μαρκ Στρονγκ, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Τζόελ Φράι, Έμιλι Μπίτσαμ

«Ράφτης»

Ο 50χρονος Νίκος είναι ένας ράφτης ο οποίος κάνει τα πάντα προκειμένου να αναβιώσει την περασμένη και «καλοντυμένη» αριστοκρατία του ‘60. Όταν, όμως, το οικογενειακό ραφτάδικο κινδυνεύει με κατάσχεση και ο πατέρας του χρειάζεται να νοσηλευτεί, ο Νίκος παίρνει την απόφαση να φέρει την τέχνη κοντά στους ανθρώπους του σήμερα με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία, ενώ η πανελλήνια πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Πρώτο βραβείο ΕΡΤ.

Σκηνοθεσία: Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Σενάριο: Σόνια Λίζα Κέντερμαν, Tracy Sunderland

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2»

Πρόκειται για το sequel μιας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες τρόμου που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Μετά τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ καλείται να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου, πλέον. Συνεχίζοντας τη μάχη τους να επιβιώσουν μες στη σιωπή, συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένοι στον ήχο, δεν είναι τα μόνα που τους απειλούν.

Σκηνοθεσία: Τζον Κρασίνσκι

Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζίμον Χούνσου.

«Μinari»

Δεκαετία του 1980. Ο 7χρονος Αμερικανο-κορεάτης Ντέιβιντ καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός νέου τόπου, όταν μετακομίζει με την οικογένειά του από τις δυτικές ακτές στο επαρχιακό Άρκανσας.

Η μητέρα του κυριεύεται από πανικό όταν συνειδητοποιεί ότι θα ζει σε ένα λυόμενο σπίτι στη μέση του πουθενά, ενώ ο Ντέιβιντ και η μικρή του αδερφή πλήττουν στην ανιαρή νέα καθημερινότητα. Όταν η γιαγιά της οικογένειας καταφθάνει από την Ν. Κορέα προκειμένου να ζήσει μαζί τους, οι ασυνήθιστοι τρόποι της δίνουν νέα πνοή στο σπίτι, αναζωπυρώνοντας την περίεργια του μικρού.

Από την άλλη, ο πατέρας του στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια φάρμα στο άνυδρο χώμα που έχει στη διάθεση του, σπαταλά πολλά χρήματα με αποτέλεσμα να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τον γάμο του.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Λι Άιζακ Τσανγκ.

Η Γιουν Γιου-τζουνγκ, μάλιστα, απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της αθυρόστομης και συνάμα αξιαγάπητης γιαγιάς.

«Το Ημερολόγιο ενός Κρατουμένου»

Η αληθινή ιστορία του Μαυριτανού Μοχάμεντου Ουλντ Σλαχί που βρισκόταν επί 14 χρόνια στις αμερικανικές φυλακές του Γκουαντάναμο, χωρίς να του έχει απαγγελθεί κατηγορία.

Μόνος και φοβισμένος, δέχεται απρόσμενα τη βοήθεια της δικηγόρου Νάνσι Χολάντερ και της βοηθού της, Τέρι Ντάνκαν, οι αποίες είναι αποφασισμένες να δώσουν μάχη υπέρ της δικαιοσύνης και κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, φέρνοντας τελικά στο φως αλήθειες που σοκάρουν.

Η ταινία του Κέβιν ΜακΝτόναλντ εκδόθηκε το 2015, βραβεύθηκε και μεταφράστηκε σε 20 γλώσσες.

Η Τζόντι Φόστερ, μάλιστα, απέσπασε για την ερμηνεία της Χρυσή Σφαίρα Β′ Γυναικείου Ρόλου.

Ραντεβού στα θερινά σινεμά, λοιπόν, ωστόσο, ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και τα μέτρα προστασίας αυξημένα.

Ειδικότερα, τα μέτρα τα οποία ισχύουν είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική κενή θέση ανά δύο καθήμενους

-Πληρότητα στο 75%

-Ατομα που προσέρχονται μαζί, κάθονται υποχρεωτικά στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση

-Απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή ανεξαρτήτως διάρκειας της ταινίας

-Η ταξιθεσία είναι υποχρεωτική για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους

-Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική.

Το αρχαίο γκράφιτι της Αγίας Σοφίας (Photos/video)

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Σηκώνει αυλαία σήμερα – Το πρόγραμμα και τα ειδικά μέτρα λόγω κορωνοϊού

Ο πιο ακριβός πίνακας του κόσμου κρύβει ένα σκάνδαλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42