search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:35
MENU CLOSE

Τζανάκης: Να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

09.06.2021 08:04
emvoliastiko_kentro_new

Στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο καθηγητής είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων εκείνων που ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν.

Πρότεινε δε να μπουν στο «παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και τον εμβολιασμό καθώς όπως είπε πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη. 

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικότερα για τον στενό κρατικό πυρήνα που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας. 

«Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός , εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων είπε πως δεν προτιμά τον όρο προνόμια αλλά μίλησε για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης: Πότε «βλέπει» τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της Καρολάιν – Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές

Σάκης Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή – Έρχονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34