search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:54
MENU CLOSE

Η Κίνα «βρυχάται»: Ετοιμάζει νέο stealth μαχητικό για τα αεροπλανοφόρα της

11.06.2021 18:38
Shenyang_J-31_new

Εκτός από το Chengdu J-20, φαίνεται ότι η Κίνα βρίσκεται στα τελευταία στάδια παραγωγής ακόμα ενός μαχητικού αεροσκάφους με stealth ιδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν δυτικά ΜΜΕ, το αεροπλάνο εντοπίστηκε σε μακέτα αεροπλανοφόρου σε βάση στην Ουχάν και πρόκειται για το μυστηριώδες FC-31, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης εδώ και δέκα χρόνια και θεωρείται ως η απάντηση του Πεκίνου στο F-35 των ΗΠΑ.

Μοντέλα του αεροσκάφους εμφανίστηκαν να μεταφέρονται στην μακέτα του αεροπλανοφόρου και να μετακινούνται, στο πλαίσιο δοκιμών για την κίνησή τους, καθώς η Κίνα κατασκευάζει και τρίτο πλοίο που θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μαχητικών αεροπλάνο, εκτός από τα δύο αεροπλανοφόρα που ήδη διαθέτει.

Τα νέα προκαλούν ανησυχία στη Δύση, και ιδίως στις ΗΠΑ, καθώς διάφορα «σενάρια πολέμου» που εξετάζονται στο Πεντάγωνο επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο σύγκρουσης μέσα στα επόμενα χρόνια στη Νότια Σινική Θάλασσα μετά από πιθανή εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ, πρέπει να σημειωθεί, παρακολουθούν όσο πιο προσεκτικά μπορούν την ανάπτυξη του Shenyang FC-31, το οποίο αρχικά αποτέλεσε ιδιωτική πρωτοβουλία της κατασκευάστριας εταιρείας, αλλά, πλέον, φαίνεται ότι εισέρχεται κανονικά στα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας.

Ενδεικτικό της ανησυχίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σχετικά με τις εξελίξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα, είναι και το γεγονός ότι το HMS Queen Elizabeth, το καμάρι του βρετανικού ναυτικού θα βρεθεί στην περιοχή για ένα από τα πρώτα επιχειρησιακά ταξίδια του.

Photo: Wikipedia

To stealth or not to stealth: Μικρή ιστορία των «αόρατων» πολεμικών αεροπλάνων (Photos/Video)

Ρωσία: «Ελαφρύ stealth μαχητικό» ετοιμάζει η Sukhoi

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:54