search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:27
MENU CLOSE

Σε «απεργιακό κλοιό» το κέντρο της Αθήνας – Απογευματινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα (Photos/Video)

16.06.2021 12:59
apergia_vouli_new

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία κ.ά, αλλά και αριστερές συλλογικότητες.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή εκ νέου στις 18:00 ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, μπροστά στη Βουλή συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή στις 17:00.

Το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του «Χατζηθάφτη». Θα το πετάξουν στα σκουπίδια», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τέλος σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση στην οποία καλούν πρωτοβάθμια σωματεία στα Προπύλαια ενώ το απόγευμα διοργανώνουν πορεία στις 5 μ.μ. από την πλατεία Κολοκοτρώνη προς την Βουλή.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στον Πειραιά, η πορεία κατέληξε στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απεργούν κανονικά, από τις 00.01 της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Μαζική και η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αρεκτός κόσμος συγκεντρώθηκε από αρκετά νωρίς στο σημείο με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα η οδός Εγνατία να κλείσει και από τα δύο ρεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Στο πλευρό των ναυτεργατών οι επιβάτες: «Δεν τα έχουμε με τους απεργούς, το νομοσχέδιο είναι σφαγείο» (video)

Καταγγελία: Εταιρεία επιχειρεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενους ενόψει της απεργίας

«Παράνομη» η απεργία… μέχρι τις 10 το πρωί – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:27