search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:20
MENU CLOSE

Που βρίσκονται σήμερα οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι των… Μνημονίων;

23.06.2021 13:45
EKPROSWPOI_NEW

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι είναι αυτό που οι παλιότεροι έλεγαν «επικοινωνιακή βιτρίνα» της εκάστοτε κυβέρνησης. Τι κάνουν σήμερα οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της πιο δύσκολης περιόδου της χώρας;

Επικοινωνία με τους δημοσιογράφους, καθημερινή παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης και τα πρωινά τηλεοπτικά παράθυρα μέχρι και τις συνεννοήσεις αλλά και την κυβερνητική ηρεμία είναι μερικές μόνο από τις αρμοδιότητες που έχουν. Η τελευταία Μνημονιακή δεκαετία έκανε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου να… καίει καθώς ήταν ο πρώτος απολογούμενος για τα σκληρά μέτρα αλλά εισέπραττε και την αντίδραση του κόσμου, και αυτό γιατί, αυτόν βλέπανε οι πολίτες συνεχώς από τα ΜΜΕ.

Κάποιοι απ’ αυτούς είχαν σχέση με την επικοινωνία και τα Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι άλλοι ενώ δεν ήξεραν αυτό το «σπορ» αναδείχθηκαν σε «τηλεαστέρες». Πολλοί συγκρούστηκαν με δημοσιογράφους που δεν ήταν της αρεσκείας τους και άλλοι πάλι δημιούργησαν την δική τους προσωπική ατζέντα.

Τι κάνουν σήμερα, λοιπόν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Μνημονιακής περιόδου;

Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου

Γιώργος Πεταλωτής (2009): Είναι κοντά στο Κίνημα Αλλαγής και τον Ιούλιο του 2019 ήταν υποψήφιος με το κόμμα στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Παρεμβαίνει ουσιαστικά στα Social Media κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Κοντά στη Σοσιαλδημοκρατία από την οποία δεν έφυγε ποτέ παρά τα δεκάδες δημοσιεύματα που τον ήθελαν να πηγαίνει μεταγραφή σε άλλα κόμματα.

Ηλίας Μόσιαλος (2011): Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι σήμερα ο Ηλίας Μόσιαλος. Είναι καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής της Υγείας στο LSE ενώ είναι από τους πιο ακριβείς επιστήμονες στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού. Ενημέρωσε εγκαίρως στο πρώτο κύμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και λόγω της ταχύτατης αντίδρασης ανέλαβε από τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας. Ουσιαστικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τα Κοινωνικά Δίκτυα για την πανδημία, πράγμα που κάνει το όνομά του να ακούγεται διαρκώς. Γράφτηκε ακόμα και για επιστροφή του στην Ελλάδα και την ανάληψη Υπουργικού θώκου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ άλλοι μίλησαν και για φλερτ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

Παντελής Καψής (2011-2012): Διαχειρίστηκε την κρίση του μαύρου της ΕΡΤ. Κατέβηκε μετέπειτα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά χωρίς να εκλεγεί. Εργάστηκε στον ΣΚΑΪ και το ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ως δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί στην Athens Voice με τα άρθρα του πολλές φορές να είναι αφορμή για πολιτικά σχόλια.

Δημήτρης Τσιόδρας (2012 Πικραμμένος): Διευθυντής του Γραφείου του Λουκά Παπαδήμου και μετέπειτα κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου. Υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου με το Ποτάμι. Μεταπήδησε στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιος βουλευτής με τη γαλάζια παράταξη χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Τώρα είναι στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου εκτελώντας χρέη διευθυντή.

Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά

Σίμος Κεδίκογλου (2012 -2013): Ανακοίνωσε το μαύρο της ΕΡΤ και αυτό του κόστισε. Τώρα είναι βουλευτής Εύβοιας με τη Νέα Δημοκρατία. Ο δημοσιογράφος στο επάγγελμα Σίμος Κεδίκολγου έχει υπερασπιστεί πολλές φορές την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις που έχει στα ΜΜΕ με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σοφία Βούλτεψη (2014): Μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή της Αντιπολίτευσης. Έχει πολλές φορές απασχολήσει τα ΜΜΕ με τις τοποθετήσεις της. Φανατική ΑντιΣΥΡΙΖΑ βουλευτής η οποία στον μίνι ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Διατηρεί καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ δεν παραλείπει να κάνει αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά και την διακυβέρνησή του.

Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Ιανουάριος 2015): Υπήρξε διευθυντής στην Διεθνή Αμνηστία, θέση που κατείχε μέχρι και πρόσφατα. Τώρα βρίσκεται κοντά στον εκδότη Δημήτρη Μάρη και τα ΜΜΕ που διατηρεί ετοιμάζοντας ένα Ευρωπαϊκό Αριστερό think tank. Το όνομά του έχει παίξει «πολύ ψηλά» ακόμα και για ενδεχόμενη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επιστροφής του. Κατά τη δεύτερη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (παραιτήθηκε αφήνοντας την έδρα του) έκανε εποικοδομητική κριτική αποφεύγοντας χαρακτηρισμούς μέσα από τα Social Media.

Όλγα Γεροβασίλη (Σεπτέμβριος 2015): Γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας και ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης για τον Αλέξη Τσίπρα. Η Όλγα Γεροβασίλη έχει πολλές φορές βρεθεί σε δύσκολη θέση καθώς έχει κληθεί να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» των… συντρόφων της. Από τα πιο ικανά στελέχη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, πάντα κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Οπαδός του ρεαλισμού καθώς σε όλες της τις παρεμβάσεις αποφεύγει τη ρητορική της καταστροφικής Αντιπολίτευσης.

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Νοέμβριος 2016): Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής πλέον ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Οπαδός της συγκρουσιακής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει συνεχώς στα ΜΜΕ ενώ έτρεξε και τις διαδικασίες για τις νομαρχιακές εκλογές του κόμματος.

ΚΙΝΑΛ: Σε τουρ Γεννηματά, Ανδρουλάκης, ντοκιμαντέρ από τον Λοβέρδο – Τι θα γίνει με Καστανίδη, Γερουλάνο

Παπαθεοδώρου στο topontiki.gr: Ο Μητσοτάκης διαθέτει την «χρησιμότερη» αξ. αντιπολίτευση που θα μπορούσε να ονειρευτεί

Χριστοδουλάκης στο topontiki.gr: Συντηρητική η αντίληψη της ΝΔ – Χωρίς ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50