search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Γιατί η κυβέρνηση επισπεύδει τα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι σχεδιάζει για πολίτες και επιχειρήσεις

28.06.2021 07:00
emvoliastiko_kentro_new

Η κυβέρνηση επισπεύδει το θέμα των προνομίων, παρά το γεγονός ότι αρχικά η ίδια -δια της εκπροσώπου της- είχε παραδεχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον, καθώς αρχικά δεν υπήρχαν εμβόλια για όλους.

Η σπουδή ωστόσο του Μεγάρου Μαξίμου να πιέσει όσο μπορεί περισσότερο τους αρνητές και τους επιφυλακτικούς να εμβολιαστούν κρύβει σίγουρα δύο ερμηνείες.

Κατ αρχήν η μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ» έχει πανικοβάλει όλη την Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι από το φθινόπωρο και μετά δεν θα υπάρξουν και νέα lockdown.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι οι αντοχές της είναι ιδιαίτερα περιορισμένες σε ότι αφορά την οικονομία, άρα για κανένα λόγο δεν θα ήθελε να καταλήξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την άλλη οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα επάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Για να στήσει κάλπες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 70% των πολιτών, καθώς αλλιώς θα προκύψουν σοβαρά επιδημιολογικά προβλήματα, ενώ θα κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι βάζει σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών για πολιτικές σκοπιμότητες.

Προφανώς η επιλογή των προνομίων των εμβολιασμένων θα λειτουργήσει ως κίνητρο και για να τρέξουν οι εμβολιασμοί και για να οχυρωθεί η χώρα από το νέο κύμα της πανδημίας.

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον σχεδιασμό της για διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι ο στόχος είναι διττός: Από τη μία να κάνει πιο εύκολη και πιο ασφαλή τη ζωή τους και από την άλλη να διευκολύνει την οικονομική ζωή, «καλύπτοντας» τις επιχειρήσεις που το επιθυμούν, για την ασφαλή λειτουργίας τους, να δέχονται μόνο πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή πολίτες που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν πλέον αντισώματα…

Οι πλήρως εμβολιασμένοι  αναμένεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς μάσκες, σε κλειστούς χώρους. Βλέπε: Κινηματογράφους, θέατρα, συνοικιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ.

Επιπλέον αναμένεται να διευκολυνθούν να κάνουν μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Δεν αναμένεται πάντως να υπάρξουν διαχωρισμοί ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, για την είσοδο σε καταστήματα, σούπερ-μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, νοσοκομεία, και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου θα ακολουθούνται οι κανόνες που θεσπίζει η πολιτεία για τους κλειστούς χώρους.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις οι ίδιες πηγές λένε ότι εφόσον οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να δέχονται όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, τότε θα απαιτείται η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων…

Μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικό, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις και απόδειξη αρνητικού τεστ.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι τα μέτρα διευκολύνσεων θα είναι στοχευμένα, δεν θα ακροβατούν από συνταγματικής άποψης και θα υπάρχουν και προβλέψεις για όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν…

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020: Η Τσεχία ξεχαρβάλωσε την επίθεση της Ολλανδίας και την απέκλεισε με 2-0

Γλυκά Νερά: Τι φοβόταν ο 33χρονος συζυγοκτόνος και δεν ήθελε να πάει στο μνημόσυνο στην Αλόννησο (Video)

Το έξυπνο κόλπο για να κοιμηθείτε όταν κάνει ζέστη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43