search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Επιτρέπεται το κολύμπι στην παραλία στην Αρετσού

29.06.2021 15:59
beach_new

Το πράσινο φως για κολύμπι στην Πλαζ της Αρετσούς στη Θεσσαλονίκη, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι επισήμως οι έλεγχοι των υδάτων στην παραλία, καθώς είχαν σταματήσει το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε διοίκησης του δήμου, όπως επισημαίνεται.

Η διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνέχισε τις μετρήσεις για λόγους δημόσιας υγείας και βάσει των αποτελεσμάτων από τις μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγματοληπτικών ελέγχων, «το νερό ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ακτή Κολύμβησης».

Ήδη η διοίκηση του δήμου έχει ξεκινήσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί η Γαλάζια Σημαία για την Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, μετά από τρία χρόνια. Για την ώρα έχει γίνει το πρώτο βήμα με τον χαρακτηρισμό της  σε λουτρική.

Διαβάστε ακόμα

Ντούνη: Δαντελένιες ακρογιαλιές σε νησί με τα…πόδια από την Αθήνα (Videos)

Κρήτη: Κολοκύθα, μία φυσική πισίνα δίπλα στην Ελούντα (photo/video)

X-Beach: Πού βρίσκεται η μαγευτική μυστηριώδης παραλία; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:52