search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:21
MENU CLOSE

Υπόθεση Πικάσο: Προφυλακιστέος ο ελαιοχρωματιστής

01.07.2021 20:22
elaioxromatistis_new

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την κλοπή τριών πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε έναν Πικάσο, έναν Μοντριάν και έναν Κάτσια το 2021, μετά το τέλος της απολογίας του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη απολογία του, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να πουλήσει τα δυο έργα τέχνης, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό και ότι δεν προσπάθησε νωρίτερα να παραδώσει τους πίνακες στις αρχές διότι φοβόνταν ότι τα ίχνη του πάνω στα έργα τέχνης θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Ο 49χρονος επίσης φέρεται να επανέλαβε στον ανακριτή ότι αισθάνεται ανακούφιση που οι δυο πίνακες επέστρεψαν στο ελληνικό Δημόσιο, όπου και ανήκουν. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.

«Θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο»

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του 49χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο ήταν αναμενόμενη η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας του. Υπογράμμισε, δε, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικονομικό επίπεδο από τις οποίες μπορέι και να αλλάξει η τύχη του κατηγορούμενου, ενώ τόνισε ότι ο εντολέας του είναι μετανιωμένος και ότι με τις κινήσεις του συνέδραμε τις αρχές να βρεθούν οι πίνακες.

Όσον αφορα στο τρίτο έργο που κατηγορείται πως έκλεψε ο 49χρονος, ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως αυτό καταστράφηκε σε συνθήκες σκότους, ώστε ο εντολέας του να διαφύγει. Στη συνέχεια ο 49χρονος πέταξε το έργο.

Διαβάστε ακόμα

Παγκόσμιο ρεζιλίκι: Διεθνή ΜΜΕ «τρολάρουν» την ΕΛΑΣ για την πτώση του έργου του Πικάσο (Photos/Video)

Μενδώνη για πτώση πίνακα του Πικάσο: «Ας μη γινόμαστε τόσο μίζεροι» (Video)

Τσίπρας για Πικάσο: «Ο αβάσταχτος ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης των “αρίστων”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15