search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Covid Pass: Πώς θα γίνεται η είσοδος στα μαγαζιά – Η λειτουργία της εφαρμογής (Video)

09.07.2021 14:38
touristes_new

Για τον τρόπο λειτουργίας του Covid Pass μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε. μιλώντας στο Mega, η «κεντρική ιδέα» της εφαρμογής είναι να μπορεί να διαβάζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό, με το οποίο θα ταξιδεύουμε σε χώρες της ΕΕ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορεί να κατέβει σε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή τάμπλετ, ανεξαρτήτως λογισμικού.

«Περιλαμβάνει αποδεικτικό είτε του ότι έχεις εμβολιαστεί, είτε ότι έχεις νοσήσει είτε ότι έχεις αρνητικό pcr ή rapid» σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα», πρόσθεσε.

Όταν η εφαρμογή θα βγάζει χρώμα πράσινο σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει. Όταν βγαίνει κίτρινο σημαίνει ότι έχει αρνητικό τεστ, ενώ το κόκκινο χρώμα θα συνεπάγεται λάθος ή μη αληθές έγγραφο.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχολίασε και το voucher των 150 ευρώ, το οποίο δίνει η κυβέρνηση στους νέους ηλικίας 18-25, ως κίνητρο για να εμβολιαστούν.

Όπως σημείωσε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Φέρνει αλλαγές σε μέτρα και τουρισμό – Έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση

Κυβερνητικό αλαλούμ για το τι ισχύει για όσους ταξιδεύουν στα νησιά

Πανελλήνιες 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:03