search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Πονοκέφαλος» τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Τι λέει η μητέρα του κοριτσιού που νόσησε στα Χανιά (Video)

11.07.2021 09:12
kataskinosi_new

Αναστάτωση επικρατεί σε πολλές οικογένειες που έχουν στείλει τα παιδιά τους κατασκήνωση μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Η μητέρα μιας 14χρονης που μολύνθηκε σε κατασκήνωση στα Χανιά -ένα από τα 30 παιδιά που νόσησαν από κορωνοϊό- μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Όπως είπε, μέχρι προχθές, η κόρη της «έκανε 38-39 πυρετό, έχει τρομερό πονοκέφαλο και πολύ βήχα». «Ευτυχώς χθες είχε μόνο δέκατα», συμπλήρωσε.

«Εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας να πάνε διακοπές σε μια κατασκήνωση στα Χανιά με ό,τι απαραίτητο μας ζητούσαν για να μπουν μέσα, το self test. Όπως ενημερώθηκα αργότερα άλλες κατασκηνώσεις έβαζαν τα παιδιά μέσα μόνο με rapid test. Εγώ ό,τι μου ζητήθηκε ως μητέρα το έκανα για να πάνε τα παιδιά να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές», ανέφερε η μητέρα.

Στο τηλέφωνο «την άκουσα μπουκωμένη»

«Μας είπαν τα παιδιά να κρατούν τηλεκάρτα, αν και καρτοτηλέφωνα δεν υπήρχαν για να επικοινωνούν μαζί μας. Μετά από τρεις- τέσσερις ημέρες η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο από το κινητό ενός άλλου παιδιού, το οποίο ήταν από το Ρέθυμνο», συνέχισε.

»Την άκουσα μπουκωμένη. Θεώρησα ότι κρύωσε επειδή τρέχουν, πάνε στις πισίνες, τραγουδούν και χορεύουν. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο και δεν την άκουγα καλά. Με ξαναπήραν την επόμενη το πρωί στο σταθερό τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι έκανε υψηλό πυρετό τη νύχτα και ότι την έβαλαν στο αναρρωτήριο μαζί με άλλο παιδί εμπύρετο».

Όπως είπε η μητέρα πανικοβλήθηκε. «Είπα έρχομαι να πάρω το παιδί. Μου είπαν ηρεμήστε ένας απλός πυρετός είναι. Ελάτε να το πάρετε σε τρεις ημέρες και ξαναφέρτε το τη δεύτερη ή την τρίτη περίοδο. Δεν έκαναν τεστ στο παιδί, γιατί απαγορεύεται χωρίς τη συγκατάθεση του γονιού. Απλώς με καθησύχασαν. Έφυγα στις 9.30 το πρωί και πήγα να παραλάβω το παιδί. Ήμουν σε σύγχυση. Όταν ζήτησα έναν υπεύθυνο, βγήκε μια γραμματέας και μου είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα μου».

Η μητέρα της 14χρονης ανέφερε ότι «λόγω κορωνοϊού στην κατασκήνωση φιλοξενούνται γύρω στα 200 παιδιά αντί 300 που ήταν στις προ-κορωνοϊού εποχές».

«Θεωρώ ότι για να μην μαθευτεί το θέμα λόγω της κατάστασης δεν είπαν τίποτα σε κανέναν. Τους ζήτησα όταν έφτασα να κάνουν self test, γιατί εγώ το παιδί μου το πήγα με αρνητικό self test», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μια σύλληψη για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας

Θήβα: Σεισμός και τα ξημερώματα – Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Εκτίμηση για έως και 18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο – Σαρηγιάννης: «Να μην ξορκίζουμε το lockdown»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:35